august 16, 2022 09:47

Bier og blomster på Aarhus Havn

Pia Olsen Dyhr
SF-formand Pia Olsen Dyhr besøger Aarhus Havn med et forslag om at etablere en pulje, der kan bruges til at øge biodiversitet i havnene.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Vejdirektoratet 6
Smukke billeder: Nu er der 13 bropillefundamenter i Storstrømmen
Arcadia ved havnen i Fredericia
Travlhed i Østjylland - Fem krydstogtskibe på ni dage
Den-kommende-Femern-forbindelse-er-et-kolossalt-anlaegsprojekt-som-kan-faa-stort-betydning-for-landsdelen
Se den flotte video: Sommer ved Femern Bælt
Foto Scandlines
Scandlines bød tysk minister velkommen ombord
Foto Molslinjen
Molslinjen vil bygge nye elfærger til to ruter

SF-formand Pia Olsen Dyhr besøger i dag Aarhus Havn. Det gør hun ikke mindst fordi hun har fået øje på havnens grønne profil og offensive handlinger for at sikre biodiversitet på havnens mange arealer.

Danske Havne er glade for, at SF-formanden besøger landets største havn og med sig under armen har et forslag om at etablere en pulje, der kan bruges til at øge biodiversitet i havnene. Direktør Tine Kirk siger:

”Det er dejligt, at Pia Olsen Dyhr har øje for de danske havne, og vi er glade for, at hun kommer med et helt nyt og konkret forslag til en pulje, hvor man kan søge en tredjedel af sine udgifter. Vi kan gode lide modellen med samfinansiering, så virksomheden også selv skal have penge op af lommen. Det er spot on og lige præcis sådan et initiativ, der kan få flere til at bidrage aktivt til biodiversitet

SFs forslag kommer i anledning af formand Pia Olsen Dyhrs besøg på Aarhus Havn onsdag eftermiddag, hvor hun med egne øjne skal se de arealer, der er udlagt til projekter, der har fokus på bier, blomster og nektar.

Havnen har også fremmet ynglepladser til fisk langs den nye, lange Østhavnsvej så havmiljøet også er tilgodeset. På Østhavnsvej, der leder ud til Molslinjens færger, er der både vej og cykelsti, og der er plantet f.eks. vildtgræs. Tre millioner passagerer kommer den vej hvert år.

Aarhus Havn er foruden at være landets største havn også Danmarks største containerhavn. Godt 65 procent af al containertrafikken går ind og ud af havnen. For tiden er der så mange containere på havnen, at man har måtte tage parkeringsarealer i brug og stabler containerne i lag på syv mod tidligere højst fem.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. “SFs forslag kommer i anledning af formand Pia Olsen Dyhrs besøg på Aarhus Havn onsdag eftermiddag, hvor hun med egne øjne skal se de arealer, der er udlagt til projekter, der har fokus på bier, blomster og nektar.”

    Kan det bliver mere absurd ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Ocean Atlantic
Tilbageholdt - Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Foto Vejdirektoratet 6
Smukke billeder: Nu er der 13 bropillefundamenter i Storstrømmen
Den-kommende-Femern-forbindelse-er-et-kolossalt-anlaegsprojekt-som-kan-faa-stort-betydning-for-landsdelen
Se den flotte video: Sommer ved Femern Bælt
Sea Cloud Spirit på besøg i Aalborg
Flotte foto: Unikt krydstogtskib på besøg i Aalborg Havn

Relaterede artikler