tirsdag, oktober 19, 2021

EnergiOutlook21: Grøn omstilling går alt for langsomt

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

En ny energiøkonomi er ved at dukke op – men går alt for langsomt til at nå nul-emissioner inden 2050, siger energivagthunden IEA i sin nye årsrapport

- Advertisement -

Skiftet til grøn energi går stadig alt for langsomt til at bringe de globale emissioner ind i et kontinuerligt fald mod netto-nul, hvilket understreger behovet for et umiskendeligt signal om ambitioner og handling fra regeringsledere ved COP26.

Det siger det internationale energiagentur, IEA, i sin nye flagskibsrapport World Energi Outlook 2021

Selvom væksten i grønne energiteknologier giver grund til optimisme, er verden stadig langt fra målet om for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 ° C og undgå de værste virkninger af klimaændringer. I stedet vokser det globale forbrug af kul og olie stærkt i år og giver dermed CO2-udledningerne den næststørste årlige stigning i historien.

IEA ser en vanskelig skævhed mellem en for langsom global overgang til grøn energiteknologi samtidig med at olie- og gasselskaberne er i gang med et skifte i grønnere retning – og i øvrigt investerer mindre i olie og gas.

De aktuelle klima-løfter fra regeringerne giver ifølge IEA kun 20 procent af de reduktioner i udledningerne frem mod 2030, som er nødvendige for at nå netto-nul i 2050.

De sociale og økonomiske fordele ved at forcere den grønne omstilling er store, men omkostningerne ved passivitet er enorme, lyder det fra IAE

Samtidig er naturgaspriserne i Europa på himmelfart. De er steget fra 14 euro pr. megawatttime for et år siden til 87 euro i dag. Det skyldes ifølge IEA mange forskellige faktorer, heriblandt en uholdbar restitution efter pandemien, vejrforhold og betydelige afbrydelser af naturgasforsyningerne.

(Visited 3 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner