tirsdag, oktober 19, 2021

Tilfreds med nej til husbåde i havnen

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

I en principiel sag har Miljø- og Fødevareklagenævnet underkendt tilladelsen til husbåde i Aabenraa havn, fordi eventuelle klager fra bådejerne ville kunne bremse havneaktiviteterne.

- Advertisement -

Direktør Tine Kirk, brancheorganisationen Danske Havne siger i en kommentar:

”Man skal tænke sig ualmindeligt godt om, før man placerer boliger nær en havn i drift. Der opstår hurtigt gnidninger og utilfredshed, når de nye beboere oplever havnens larm og lugt på daglig basis. Det, der før var eksotisk, opleves pludseligt som træls, så klager de, og så har vi balladen og et naboskab tabt om ikke i havnebassinet, så på gulvet. I værste fald får de medhold i en klage, og så kan den driftige erhvervshavn ikke drive sin forretning. Derfor er det godt, at nævnet har omgjort Kystdirektoratets tilladelse,” 

Sagen opstod, fordi Kystdirektoratet gav tilladelse til, at der kunne placeres syv husbåde i Lystbådehavnen, få hundrede meter fra Aabenraa Havn.

Dansk Industris brancheforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder, DSHV, der repræsenterer 120 medlemmer, der driver virksomhed indenfor søtransport og havneaktiviteter i Danmark, anså sagen for så principiel, at de klagede over direktoratets afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet afgjorde i slutningen af september 2021, at Kystdirektoratets tilladelse var forkert og ophævede den. Nævnet lagde bl.a. netop til grund, at husbådene vil kunne klage over støj fra havneaktiviteterne og dermed indskrænke havnevirksomhedernes aktiviteter

(Visited 105 times, 2 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner