søndag, januar 23, 2022

Nu sejles pylonfundamentet ud i Storstrømmen

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Søndag morgen begyndte prammen Boabarge 34 at sejle pylonfundamentet til den ny Storstrømsbro ud for at blive sænket.

- Advertisement -

Vejdirektoratet og entreprenøren, SBJV, har gennem en lille uges tid ventet på gunstige vejrforhold til at sejle fundamentet ud og sænke det, og søndag var vejrudsigten for vind- og bølgeforhold så god, at operationen kunne begynde.

”Udsejlingen og sænkningen af fundamentet er meget følsomt for vind og strøm, og det handler først og fremmest om, at det skal udføres sikkert. Fundamentet vejer omkring 12.000 tons, så der er tale om et særdeles stort element, og vi er nødt til at have kontrol over hele processen,” siger projektchef Niels Gottlieb.

Når fundamentet er sejlet ud i Storstrømmen, sænkes prammen til bunden, hvorefter fundamentet bliver frigjort og selv kan flyde.

Næste skridt er at slæbebåde trækker det hen til det sted, hvor fundamentet skal sænkes og sætter det fast til fire ankerblokke på havbunden. Projektchef Niels Gottlieb håber, at arbejdet med at sænke fundamentet kan blive gjort færdigt i løbet af ugens første dage.

Vil du følge med i arbejdet kan du gøre det via dette webcam, som tager billeder hver femte minut.

(Visited 155 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner