lørdag, december 4, 2021

Samarbejde om søopmåling giver større maritim sikkerhed

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Søopmålingsdata bliver i stigende grad anvendt i danske havne og fjorde, hvor høj nøjagtighed og hyppige målinger er nødvendige på grund af omskiftelige forhold eller en begrænset dybde.

- Advertisement -

Gennem et tæt samarbejde mellem Geodatastyrelsen, DanPilot og havnene bliver søopmålingen i de danske havne og fjorde anvendt langt bedre. Et fælles seminar i sidste uge satte fokus på mulighederne i det gode samarbejde til gavn for såvel kunder som den maritime sikkerhed.

“Gennem et længere samarbejde med Geodatastyrelsen har vi set et potentiale for at optimere brugen af data og øge forståelsen for anvendelsen af data. Ikke mindst fokus på rammerne for opmåling og en agil håndtering af processerne, så nye data omsættes til sikkerhed for skibene, der kommer til og fra udfordrende danske havne og fjorde. DanPilot er ofte aktøren, der er bindeleddet mellem havnene og Geodatastyrelsen og møder de praktiske udfordringer,” siger forretningsudviklingschef, Hanne Hinrichsen fra DanPilot.

Geodatastyrelsen har også set en fordel i det tætte samarbejde med interessenterne, der er afhængige af styrelsens data.

“Vi vil gerne tættere på brugerne og opnå en bedre forståelse for deres aktuelle situation og fremtidige behov for søkort og data. Derfor syntes vi, at det var en god idé at bringe partnerne sammen til et seminar, hvor såvel havne, DanPilot og private surveyfirmaer deltager, så vi kan rette opmærksomheden på de bedste fremtidige løsninger,” siger Elizabeth Hagemann, kontorchef i Søkort og Marine Data, Geodatastyrelsen

Odense Havn har også været en aktiv del af det gode samarbejde med DanPilot og Geodatastyrelsen.

“Odense Havn er i kraftig vækst og har dermed øget skibstrafik med stadig større skibe. Havnen oplever i den forbindelse en stigende efterspørgsel fra en række virksomheder på søkort som løbende opdateres,” siger administrerende direktør, Carsten Aa fra Odense Havn.

Samarbejdet mellem Geodatastyrelsen, DanPilot og havnene er iværksat for at finde mulighederne for at få søopmålingsdata hurtigere ud til brugerne.

(Visited 60 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner