onsdag, december 1, 2021

Se videoen: Esbern Snare sendt afsted mod Guineabugten

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Danske Rederiers administrerende direktør var med på kajen i Frederikshavn, da Esbern Snare søndag stævnede ud mod Guineabugten. Det danske bidrag kommer på et vigtigt tidspunkt, hvor pirateriet som regel er tiltagende.

- Advertisement -

Det mindende om en festdag, da besætningen ombord på fregatten Esbern Snare søndag blev sendt afsted fra Frederikshavn af familie, forsvarsminister og øvrige gæster.

Men anledningen er alvorlig, og Esbern Snare er nu afsted på en vigtig mission for at være med til at forhindre piratangreb på civile skibe i Guineabugten vest for Afrika.

Administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen var med til at sende den danske besætning afsted.

”Det er en særlig begivenhed at sende et dansk krigsskib afsted på en mission, som er så vigtig for os i Danske Rederier, og som vi virkelig har ønsket skulle gennemføres. Jeg er fuld af respekt for de ansatte i Forsvaret, som nu tager afsted for at højne sikkerheden for handelsflåden. Dem og deres familier skylder vi en kæmpe tak,” siger Anne H. Steffensen.

Guineabugten har været hårdt plaget af piratangreb og kan med rimelighed betegnes som verdens farligste farvand. Det seneste halve år har antallet af piratangreb været forholdsvis lavt, men det betyder ikke, at faren er drevet over.

”Piraterne har svært ved at lave angreb i regntiden på grund af det dårlige vejr. Derfor ser vi ofte, at angrebene tager til omkring november, når vejret bliver bedre, og det danske kommer dermed på det bedst tænkelige tidspunkt,” siger Anne H. Steffensen.

Læs også: Her er grundene – Derfor sender Danmark fregat til Guineabugten

Mange danske rederier sejler i området, og I 2020 eksporterede de for 7,8 milliarder kroner til landene i Guineabugten. Opgaven er anderledes end ved piratmissionen i Adenbugten, hvor det primært var en sejlkorridor langs Somalias kyst, der skulle beskyttes.

I Guineabugten skal skibene ind til en lang række forskellige havne, og det gør beskyttelsesopgaven mere kompleks.

”Vi tager et kæmpe ansvar ved at sende Esbern Snare afsted, og et krigsskib med helikopter har uden tvivl en afskrækkende effekt på piraterne. Vores holdning har hele tiden været, at andre lande må følge trop, og nu har også Storbritannien sendt et skib afsted, så opmærksomheden er blevet rettet mod Guineabugten,” siger Anne H. Steffensen.

(Visited 163 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner