onsdag, december 1, 2021

I dag begynder retssag mod bunkerleverandør

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

I dag starter retssagen mod Dan Bunkering og direktøren for Bunker Holding, Keld Demant, der er tiltalt af Bagmandspolitiet for handler med flybrændstof, som blev brugt til, at russiske fly kunne bombe i Syrien.

- Advertisement -

Retten i Odense danner fra i dag ramme om en særdeles opvækkende retssag, hvor Dan-Bunkering fra Middelfart og Bunker Holdings direktør Keld Demant, er tiltalt for at have leveret flybrændstof til Syrien for mere end en halv milliard kroner. Her blev det brugt af russiske fly, der har bombet intensivt i borgerkrigen i Syrien.

Hvis Dan-Bunkering bliver dømt, risikerer selskabet en bøde og konfiskation af fortjenester på 18 millioner kroner, mens Keld Demant risikerer op til 4 års fængsel.

Dan-Bunkering, hvor Keld Demant var bestyrelsesformand, er tiltalt for i alt 33 handler med flybrændstof til en samlet værdi af 648 millioner kroner. Keld Demant selv og Bunker Holding, hvor han er direktør, er tiltalt for 8 af de 33 handler til en samlet værdi af 163 millioner kroner.

De sindste otte handler, som Keld Demant og Bunker Holding er tiltalt for, blev indgået efter Erhvervsstyrelsen havde gjort virksomheden opmærksom på, at de handlerne var i strid med EU-sanktionerne mod Syrien.

Retssagen løber frem til den 14. december, og der er afsat i alt 18 retsdage til sagen. Både Bunker Holding og Keld Demant har erklæret sig uskyldige.

(Visited 88 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner