onsdag, december 1, 2021

Fiskeristrid eskalerer igen – Frankrig opbringer britisk skib

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Frankrig har eskaleret striden om fiskeri i Den Engelske Kanal, efter landet torsdag har opbragt et britisk fiskefartøj, der sejlede i fransk farvand uden tilladelse, og givet en advarsel til et andet skib.

- Advertisement -

Hele tvisten består i vilkårene for de franske fiskere efter Storbritanniens farvel til EU. Franskmændene, der for manges vedkommende har fisket hele deres liv i den britiske ø Jerseys farvand, skal nu søge om fiskelicenser hos den britiske regering, som dog har kvitteret med langt dårligere vilkår – her i blandt langt mindre kvoter end før Brexit.

Senest er den franske regering blevet vrede over, at Storbritannien og kanaløen Jersey i sidste måned nægtede at give fiskeritilladelser til en lang række fiskebåde, og nu truer den franske Europaminister, Clement Beaune, med at tage hårdere midler i brug, fordi det ifølge ham er det eneste, briterne forstår.

Læs også: Fransk politiker om fiskeristrid – ”Vi er klar til krig”

Storbritanniens regering har torsdag udsendt en udtalelse, hvor i de skriver, at Frankrigs seneste handling er “skuffende og upassende, og ikke hvad vi ville forvente fra en allieret og en samarbejdspartner”.

(Visited 77 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner