onsdag, december 1, 2021

Borgertinget fortsætter med at forsøge at løse klimakrisen

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Danmarks klimaborgerting tager hul på en ny række af samlinger, hvor klimakrisen, dens udfordringer og ikke mindst løsninger skal debatteres og resultere i anbefalinger til politikerne på Christiansborg.

- Advertisement -

Hvad kan bidrage til at løse klimakrisen? Det spørgsmål tager Danmarks klimaborgerting hul på igen, når 99 danskere fra hele landet mødes til en ny række af samlinger. Første gang medlemmerne mødes, bliver lørdag den 30. november i DGI Byen i København.

”Klimakrisen er den største og tungeste udfordring, verden står overfor. Den kan kun løses, hvis vi løfter i flok. Vi må alle bidrage og gode ideer fra alle hjørner af samfundet skal i spil. Derfor er jeg rigtig glad for, at medlemmerne i borgertinget tager denne vigtige opgave på sig, så de er med til at få de gode ideer fra hele landet helt ind på Christiansborg,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

De 99 medlemmer er udvalgt, så de bedst muligt repræsenterer befolkningen, og de skal denne gang deltage i to fysiske weekendsamlinger og fem online aftensamlinger. På samlingerne vil eksperter klæde medlemmerne fagligt på, men medlemmer bestemmer selv emner og ikke mindst hvilke forslag til løsninger, de i sidste ende vil give videre til politikerne på Christiansborg.

Efter fem måneders debat og diskussioner, resulterede borgertingets sidste runde af samlinger i 119 anbefalinger til politikerne.

”Borgertinget har leveret et imponerende arbejde. Medlemmerne har med deres forslag fra alle egne af landet kommet med vigtige input til politikken på Christiansborg, og som også er afspejlet i regeringens politik. Som anbefalet ser vi blandt andet på en CO2-afgift, ligesom vi vil etablere en fond for plantebaserede fødevarer, og vi har også lige afsat 575 mio. kroner til udvikling af nye teknologier, der skal gøre landbruget grønnere. Vi vil også løbende se, om der er både gamle og nye anbefalinger, vi bør inkludere i den kommende klimaindsats,” siger Dan Jørgensen.

De anbefalinger, borgertinget i denne omgang kommer frem til, skal afleveres til Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg i starten af 2022.

(Visited 22 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner