torsdag, december 2, 2021

I dag sker det – Aabenraa Havn overtager Ensted

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

I dag er en stor dag for Aabenraa Havn. Her overtager de nemlig officielt Ensted Havn, hvilket betyder, at Aabenraa Havn med ét slag bliver 350.000 kvadratmeter større, fordobler sit driftsmandskab og for alvor kan sætte turbo på den udvikling, der skal resultere i 300 nye arbejdspladser på Ensted i løbet af de kommende fem til ti år. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Advertisement -

Selvom der altid er travlt på Aabenraa Havn, bliver travlheden ekstra massiv på mandag. For imens tre skibe ankommer fra tidlig morgen, møder otte nye medarbejder ind, og fordobler dermed havnens driftsmandskab.

“Det er på alle måder en stor dag med masser af aktivitet, der afspejler den enorme udvikling, Aabenraa Havn er i. Overtagelsen af Ensted er den største enkeltstående investering i havnens 764 år lange historie, så det får enorm betydning ikke kun for havnen men for hele Aabenraa. Med Ensted tager vi et syvmileskridt ind i fremtiden, fordi vi nu kommer blandt de moderne havne, der har et miks af traditionelle havneaktiviteter og helt nye bæredygtige aktiviteter,” siger bestyrelsesformand for Aabenraa Havn, Erwin Andresen.

Aabenraa Havn har frem til nu været kendetegnet af traditionel havnedrift, hvor det primære fokus er på gods over kaj, altså los og lastning af gods. Denne traditionelle havedrift er en livsnerve for sønderjysk erhverv og landbrug, der både modtager og afskiber råstoffer og produkter fra havnen. Aabenraa Havn er den eneste tilbageværende erhvervshavn i Sønderjylland, så derfor er det afgørende at fastholde de nuværende arealer og aktiviteter på Aabenraa Havn.

Men nu suppleres den traditionelle havnedrift med nye former for havedrift på Ensted Havn, hvor der kommer til at foregå egentlig produktion på havnens arealer. For eksempel har Nordeuropas førende industrigasselskab, Linde Gas, planer om at opføre et stort Power-to-X-anlæg på Ensted. Her kan der produceres klimavenlig brint, som andre nye virksomheder på havnen skal bruge til produktion af grønne, brintbaserede produkter.

“Vi kommer til at have den samme dobbelthed, som kendetegner moderne havne som eksempelvis Esbjerg, Køge, Aalborg og Århus, samtidig med, at vi har alle muligheder for at udvikle Ensted til en egentlig erhvervs- og vidensklynge inden for grøn energi og omstilling. Så selv om det lyder af rigtig mange, er det ikke længere urealistisk, at Ensted kommer til at opfylde kommunens vision om at skabe 300 nye arbejdspladser over de kommende fem-ti år,” siger administrerende direktør for Aabenraa Havn, Henrik Thykjær.

(Visited 64 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner