søndag, januar 23, 2022

By & Havn nedsætter borgersamling om Lynetteholm

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

By & Havn har valgt et rådgiverhold i demokrati og borgerinddragelse til at udforme og facilitere en uafhængig borgersamling om Lynetteholm.

- Advertisement -

Efter et bredt flertal i Folketinget har vedtaget anlægsloven om Lynetteholm, går diskussionen om Lynetteholm ind i en ny fase, hvor anbefalingerne og ambitionerne for den nye bydel i København skal konkretiseres.

I By & Havn er man ydmyge overfor den opgave, det er at planlægge en bydel, som først skal bygges om 15-20 år, og derfor vil de gerne have borgernes input til visionen for fremtidens bydel på Lynetteholm. By & Havn har derfor besluttet at nedsætte en borgersamling omkring Lynetteholm, hvorfor man har indgået aftale med ekspertrådgivere fra WeDoDemocracy, der sammen med et dansk team og internationale demokratieksperter skal designe og gennemføre borgersamlingen.

Borgersamlingens endelige format forventes at kunne blive offentliggjort i begyndelsen af det nye år, hvorefter rekrutteringen til borgersamlingen vil blive igangsat.

I det nye år vil en samling på cirka 60 repræsentative borgere blive udtrukket via Danmarks Statistik. Borgersamlingens medlemmer ventes at blive udvalgt på baggrund af udvælgelseskriterier som køn, alder, uddannelse og bopæl.

“Lige nu er Lynetteholmen kun en halvø, der skal stormflodssikre København, som politikerne har vedtaget. Nu er opgaven at finde ud af, hvad der skal være på øen. Og da projektet kommer til at foregå over mange år, har vi også brug for nye metoder til at inddrage byens mange aktører i processen og bygge et solidt vidensgrundlag, så politikerne på Københavns Rådhus og Christiansborg har de bedste forudsætninger for at træffe beslutninger om, hvordan Lynetteholm konkret skal udvikles og give værdi tilbage til byen. Vi håber desuden på, at Borgersamlingen vil være med til at give en bred debat blandt københavnerne om ambitionerne for den kommende bydel,” lyder det fra administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Borgersamlingens medlemmer vil få til opgave at skabe en vision for og komme med anbefalinger til udviklingen af den fremtidige bydel på Lynetteholm. Deres arbejde skal kunne indgå i og understøtte den senere politiske miljø- og planproces for Lynetteholms fremtidige bydel.

Borgersamlingen forventes at kunne begynde arbejdet i starten af 2022.

(Visited 62 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner