onsdag, december 1, 2021

Maersk-fond donerer millioner til grønlansk nyhedsarkiv

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 2 millioner kroner til sikringen af grønlandsk kulturarv i form af KNR’s gamle radio- og TV-bånd.

- Advertisement -

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 2 millioner kroner til sikringen af grønlandsk kulturarv i form af KNR’s gamle radio- og TV-bånd. Det oplyser mediehuset i en pressemeddelelse.

KNR, der er grønlands svar på Danmarks Radio og fungerer som landets public service radio- og tv-station, har et stort arkiv med både radio- og TV-bånd, som rummer massevis af beskrivelser af den grønlandske historie. Ved at sikre bevarelsen af disse udsendelser sikres det grønlandske folk og resten af Rigsfællesskabet adgang til et enestående historisk arkiv, som ikke i dag er tilgængeligt.

De ældste båndoptagelser fra radioen stammer tilbage fra 1958, mens de ældste TV-bånd er fra 1982. Når båndene er digitaliserede vil offentligheden kunne se frem til at få adgang til de mange gamle udsendelser, der handler om alt fra familietraditioner, fangstpladser, nationaldragtproduktion og forarbejdning af moskusuld til det politiske liv, det grønlandske sprogs udvikling og klimaforandringerne der er så vigtige for den arktiske region, oplyser KNR i pressemeddelelsen.

(Visited 16 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner