onsdag, december 1, 2021

Udstillingen Gennem ild og vand besøger Haderslev

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Foreningen Udsendt af Danmark turnerer landet rund med udstillingen Gennem ild og vand. Det er en udstilling om Danmarks internationale indsats siden 1948.

- Advertisement -

Fra den 8. november og 12 dage frem er der ekstra fokus på Forsvaret i Haderslev Kommune. Det er projektet Udsendt af Danmark, der kommer til Haderslev med deres udstilling om at være udsendt. Mandag den 8. november klokken 18.30 åbner borgmester H. P. Geil udstillingen ved et arrangement, hvor der også er foredrag med tidligere udsendte.

”Jeg glæder mig til at se udstillingen og til, at borgerne i Haderslev Kommune får mulighed for at se den. Vi har omkring 800 veteraner i Haderslev Kommune, som på et tidspunkt i deres liv har været udsendt af Danmark, og den her udstilling er en hyldest til dem og deres indsats,” siger H. P. Geil.

Udstillingen går tilbage til Danmarks internationale indsats siden 1948, hvor det danske forsvar har spillet en vigtig rolle i det fredsbevarende arbejde. Samtidig med udstillingen har Haderslev Kommunes veterankoordinator arrangeret en række sidearrangementer.

”Vi er en forsvarskommune, som er hjemsted for rigtig mange af Forsvarets arbejdspladser, derfor prioriterer vi indsatsen for veteraner og deres pårørende højt. Derfor glæder det mig, at det er lykkedes vores veterankoordinator at stable en række andre arrangementer på banen, der kan understøtte udstillingen,” siger H. P. Geil.

Udover foredraget fra fire veteraner ved åbningen af udstillingen, har veterankoordinator Mogens Østergaard også arrangeret rundvisninger ved både Beredskabsstyrelsen og Slesvigske Fodregiment, ligesom Hjemmeværnet og Telegrafregimentets historiske samling og FN Museet kommer med supplerende bidrag til udstillingen i Gåskærgade.

Alle interesserede er velkomne til at besøge udstillingen, som er gratis.

(Visited 63 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner