søndag, januar 23, 2022

Maritime faglærte i grønnere verden

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

I øjeblikket er Maritim Innovation Camp i fuld gang på EUC Nord med unge bud på, hvordan de forskellige fagligheder spiller sammen at løse de maritime udfordringer.

- Advertisement -

Rundt i Nordjylland udvikler den maritime branche sig i en stadigt grønnere retning, og i hverdagen bliver der samarbejdet på tværs af mange forskellige fag, når fx et stort skib går i dok. Og netop det – hvordan man samarbejder, og hvordan de forskellige fagligheder spiller sammen, er afsættet for Maritim Innovation Camp nu den 4.-5. november.

Spørgsmålet er, hvor gode elever fra fem forskellige erhvervsuddannelser er til at arbejde sammen om at løse udfordringer fra den maritime verden, når det virkelig gælder. Og hvad lærer man som elev af to koncentrerede dage, mens potentielle fremtidige arbejdsgivere kigger med over skulderen for at vurdere, hvordan gruppen løser opgaven?  

I år er det EUC Nord i Frederikshavn, som huser Maritim Innovation Camp, hvor elever fra elektriker-, automatiktekniker-, smede-, industritekniker- og skibsmontøruddannelserne på EUC Nord og TECHCOLLEGE udfordret på både deres faglighed, kreativitet og samarbejdsevner, når de på tværs af fag skal arbejde med udfordringer, som blandt andet lokale maritime virksomheder og brancheorganisationer har formuleret.

En af de involverede virksomheder er Alfa Laval, som har budt ind med en praksisnær case, ligesom de også stiller med repræsentanter, der skal agere dommere. Dette foregår ved, at eleverne i sidste ende skal pitche deres idéer, og Lars Bo Andersen, General Manager ved Alfa Lavals Technology Development Energy Solutions, glæder sig til at få præsenteret de færdige løsninger:

”Vi har hos Alfa Laval deltaget i Maritim Innovation Camp flere gange, og vi er imponerede over de unge menneskers faglighed og deres tilgang til at løse opgaver. I virksomheder i dag er der i høj grad brug for dygtige håndværkere, som også er innovative, og som kan tænke i løsninger på tværs af faggrupper,” siger Lars Bo Andersen.  

Eleverne får gennem campen også et langt bedre branchekendskab fra fagfolk og virksomheder i den maritime industri og har mulighed for at udvide deres netværk blandt de lokale maritime virksomheder og på tværs af fagområder og skoler. Campen understøtter ligeledes den hverdag, som lærlingene kommer til at møde, når de er færdiguddannede, og Carla P. Rasmussen, som er i gang med at uddanne sig til industritekniker og pt. er lærling hos KS Maskinteknik A/S, glæder sig meget til udfordringen:

”For mig bliver campen en smagsprøve på fremtiden i forhold til at kunne arbejde innovativt med for eksempel grøn omstilling, og det er superfedt, at der er fem uddannelser repræsenteret, så vi kan lære af hinanden og finde på spændende løsninger sammen.”

Jesper Clausen, som er uddannelseschef ved Metal- og transportafdelingen hos EUC Nord. glæder til at se nogle engagerede lærlinge med spændende løsninger.

(Visited 59 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner