torsdag, december 2, 2021

NORDEN får bedste resultat i 10 år

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Det er ikke kun Mærsk, som scorer flotte tal i tredje kvartal i år. Norden kommer ud med et resultat på 65 mio. USD.

- Advertisement -

Det er især resultaterne fra sektionen Dry Operator, som skaber det flotte resultat. Baggrunden er de markant stigende tørlastrater sammen med en høj markedseksponering, fordi rederiet tidligere på året har sikret sig timecharter skibskapacitet til langt lavere prisniveau.

CEO, Jan Rindbo siger: “3. kvartal er NORDENs bedste kvartalsresultat siden 1. kvartal 2011, idet vi har udnyttet en gunstig position under meget stærke tørlastmarkedsforhold. Markedsværdien af vores tørlastskibsportefølje fortsætter med at stige, og vi opnår denne værdi gennem dækningskontrakter og skibssalg. NORDEN havde neutraliseret sin tørlasteksponering for 4. kvartal forud for de seneste ratefald, og med en indsnævret forventning til det justerede resultat for hele året på USD 150-200 mio. (ca. 950-1.250 mio. kr.) er vi godt på vej til at levere NORDENs bedste årsresultat i 11 år.”

Mens markedsraterne indtil for nyligt er har været faldende efter 3. kvartal, forventes tørlastmarkedet at forblive på et stærkt niveau i 2022, understøttet af en lav nybygningsordrebog samtidig med, at nybygninger af containerskibe fortsætter med at optage værftskapacitet i de kommende år, vurderer NORDEN, som dog ser stigende usikkerhed omkring den kinesiske økonomi, hvilken kan have betydning for tørlastefterspørgslen.

Ved udgangen af ​​3. kvartal omfattede porteføljen 113 skibe, heraf 70 leasede og 43 ejede.

(Visited 55 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner