onsdag, december 1, 2021

Kæmpe boost til infrastruktur i USA

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Bl.a. havnene i USA kommer til at nyde godt af præsident Bidens gigantiske infrastrukturpakke til 1000 mia. dollars, som blev vedtaget natten til i dag, lørdag

- Advertisement -

Den amerikanske infrastruktur i form af veje, jernbaner, havne, vandveje og broer har længe været mere eller mindre slidt. Det er ikke mindst blevet synligt, efter at containere i tusindtal har hobet sig op i havnene, mens skibene ligger i kø udenfor for at komme af med deres last.

Det har krævet et kæmpe politisk sværdslag at få forslaget vedtaget, både fordi en gruppe demokrater oprindeligt kun ville stemme for infrastrukturpakken, hvis den blev kædet sammen med den ligeliges gigantisk store sociale velfærdspakke, og fordi vedtagelsen i krævede, at en stribe republikanere skiftede over og også stemte for. Det skete i nat i Repræsentanternes Hus, og pakken kræver nu blot præsidentens formelle underskrift.

Pakken er stor nok til at få betydning også for danske virksomheder både inden for produktion, transport og ingeniør- og arkitektvirksomhed.

Havnen i Los Angeles har været billedet på den enorme trængsel af containere og er i gang med at afhjælpe puklen, som skyldes øget import efter corona-pandemien. I øjeblikket står 40 procent af import-containerne i havneterminalerne i mindst ni dage, hvor gennemsnittet før var under fire dage, mens containere til videretransport med tog lå i to dage. Der er dog udsigt til at presset tager af, og senest har havnen kunne genoptage krydstogtstrafikken i et omfang, så havnen forventer 200 besejlinger i løbet af kalenderåret 2022, hvilket er det højeste tal siden 2008.  

(Visited 54 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner