onsdag, december 1, 2021

Maersk og Svitzer vil udvikle slæbebåd på methanol

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Maersk og Svitzer har indgået et samarbejde med Robert Allan Ltd., om at udvikle verdens første slæbebåd, der sejler på grøn methanol.

- Advertisement -

A.P. Møller – Maersks bugseringsoperatør, Svitzer, har underskrevet en aftale med det rådgivende maritime ingeniørfirma Robert Allan Ltd, om at designe verdens første brændselscelle-slæbebåd til havnedrift, der kører på grøn methanol. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Projektet bygger på et tæt samarbejde mellem Svitzer og Maersk med det formål i fællesskab at udforske kombinationen af ​​methanol-brændselsceller, batterier, lager-/håndteringssystemer, elektriske drev og fremdriftsenheder som et CO2-neutralt alternativ til det konventionelle fossildrevne fremdriftstog.

“Svitzer vil få værdifuld viden og operationel erfaring ved brugen af brændselsceller som alternativ til diesel eller ren elektrisk fremdrift. Vi betragter dette projekt som et betydeligt skridt i Svitzer´s ambition om at lede dekarboniseringen af slæbebåds-branchen og et vigtigt bidrag til den fælles indsats for at udvikle løsninger, der har en positiv indvirkning på miljøet,” siger COO i Svitzer, Ingrid Uppelschoten Snelderwaard.

Brændselscelle-slæbebåden vil fungere som et pilotdesign for fremtidige Svitzer-nybygninger og er planlagt til at blive sat i drift i første kvartal af 2024.

(Visited 44 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner