torsdag, december 2, 2021

Martec får tilladelse til ny maritim ingeniøruddannelse

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Martec modtog tirsdag tilladelse til at udbyde en ny maritim ingeniøruddannelse til glæde for Det blå Danmark.

- Advertisement -

40 ansøgninger om uddannelser i hele landet er netop blevet godkendt. Det er resultatet af den seneste runde af den såkaldte prækvalifikation, hvor uddannelses- og forskningsministeren på baggrund af en faglig vurdering tager stilling til oprettelsen af nye uddannelsesudbud.

28 af de nye udbud er placeret uden for de fire største byer, mens 12 ligger i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Blandt de nye maritime uddannelser er en ny maritim ingeniøruddannelse hos Martec i Frederikshavn, mens der samtidig er givet grønt lys til en mariningeniøruddannelse i Lyngby samt en uddannelse i maritim drift og bæredygtig uddannelse i Svendborg.

“Tre ud af fire af de ansøgninger, der er godkendt, er uddannelser uden for de fire største byer. Så nu kan man snart læse til ergoterapeut i Haderslev, ingeniør i Viborg eller pædagog i Holbæk. Det er meget positivt, og der er grund til at rose uddannelsesinstitutioner, kommuner og lokalt erhvervsliv rundt om i Danmark, der har arbejdet for at få skabt nye uddannelsesmuligheder til gavn for de unge og for udviklingen lokalt,” siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i juni 2021 en politisk aftale om at skabe flere og bedre uddannelsesmuligheder uden for de fire største byer. Som en del af aftalen besluttede aftalekredsen ekstraordinært at prioritere i alt 537 mio. kr. til etablering af 21 konkrete uddannelsesudbud på det videregående uddannelsesområde, som skal etableres i perioden 2021-2026, samt to kunstneriske uddannelser.

Nye uddannelsesudbud. Illustration: Uddannelses- og Forskningsministeriet
(Visited 109 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner