onsdag, december 1, 2021

Ny analyse skal bane vejen for klimaneutral skibsfart

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

En international analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral skibsfart peger på nogle af de kommercielle og innovative udfordringer, der skal løses.

- Advertisement -

En ny international analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral international skibsfart konkluderer, at mange af de grønne brændstofteknologier allerede er veludviklede og klar til brug i eksempelvis større demonstrationsprojekter. Men for at vi kan opnå en klimaneutral international skibsfart, er der, trods den positive teknologiske udvikling, stadig betydelige både kommercielle, regulatoriske og innovative udfordringer, der skal løses.

Analysen er udarbejdet af Oxford Research og Danmarks Tekniske Universitet på vegne af Søfartsstyrelsen og er et af Danmarks bidrag til det internationale offentlige-private partnerskab ’Zero-Emission Shipping Mission’. Analysen skal bidrage med ny viden til offentlige og private interessenter om vejen frem mod klimaneutral skibsfart, og den vil bl.a. blive brugt til at videreudvikle og prioritere de initiativer og aktiviteter, som Zero-Emission Shipping Mission skal tage fat på at løse for at nå sine mål i 2030. Det gælder både på kort og på lang sigt.

I denne uge på COP26 i Glasgow blev analysen brugt som udgangspunkt for flere paneldiskussioner. Blandt andet blev vejen frem mod 2030 drøftet og ikke mindst nødvendigheden af offentligt-privat samarbejde på tværs af hele værdikæden, hvis vi skal opnå kommerciel levedygtig klimaneutral skibsfart.

(Visited 26 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner