onsdag, december 1, 2021

Krads kritik: Olie- og gasalliance skyder forbi målet med 30 år

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

For at overholde Parisaftalen, så skal Danmark begynde på at stoppe olie- og gasproduktionen i dag. Men hvis Dan Jørgensens nye alliance følger den danske strategi, så vil olie- og gasproduktionen blive styrket globalt frem mod 2050. Sådan lyder kritikken fra Klimabevægelsen i Danmark.

- Advertisement -

I December 2020 vedtog Folketinget et stop for yderligere udbudsrunder i Danmark. Det betyder, at Danmark fra omkring år 2050 ikke længere skal producere olie og gas i Nordsøen. Men i aftalen er det også beskrevet, at olie- og gasproducenterne får mere stabile vilkår indtil da. Politikerne har med andre ord lovet ikke at gøre noget ved produktionen indtil 2050. Det er denne politik, som Dan Jørgensen forsøger at udbrede til andre lande.

Klimabevægelsen mener, at det er en forfejlet strategi, da det er alt for sent først at skære i olie- og gasproduktionen om 30 år. Skal fremtiden reddes fra katastrofale klimaforandringer, så viser videnskaben nemlig, at der skal skæres produktionen i dag. Til gengæld udbygges Thyrafeltet i disse dage i Nordsøen.

“Det er meget farligt, hvis verdens lande kigger på Danmark og følger vores strategi på dette område. Vores olie- og gasstrategi vil føre til katastrofale klimaforandringer, da man ikke vil røre ved produktionen de næste 30 år. Dan Jørgensen skulle i stedet have lanceret en alliance, som sætter sig for at begynde at stoppe olie- og gasproduktionen med det samme. Jeg ved dog godt, at denne type politik ikke er i tråd med regeringens øvrige politik, da man også her konsekvent udskyder reelle klimatiltag til langt ude i fremtiden. Men det ville uden tvivl være det rigtige at gøre,” siger sekretariatsleder i Klimabevægelsen i Danmark, Frederik Sandby.

Læs også: Danmark lancerer global alliance mod olie og gas

Ikke nok med at Danmark er EUs største olieproducent, så ejer staten også sit eget olieselskab, Nordsøfonden. Som en begyndelse bør staten trække sig ud af denne fond for at vise handling, mener Klimabevægelsen.

“Man kan ikke både være et grønt foregangsland, og samtidig eje et olie- og gasselskab,” siger Frederik Sandby.

(Visited 25 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner