søndag, januar 23, 2022

Aflyttet Bunker-direktør: Vi taber med et brag

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

”Vi taber det her med et brag”. Sådan lød det fra ejeren af Dan-Bunkering og Bunker Holding, Torben Østergaard-Nielsen, i flere telefonaflytninger i sagen om ulovlig levering af jetbrændstof til borgerkrigen i Syrien.

- Advertisement -

”Vi taber det her med et brag”. Sådan lød det blandt andet fra grundlæggeren bag selskabet Dan-Bunkering, Torben Østergaard-Nielsen i flere telefonaflytninger, der tirsdag blev fremlagt i retten i sagen om ulovlig levering af jetbrændstof til borgerkrigen i Syrien. Det skriver DR.

Her forløb endnu et retsmøde i sagen, hvor Dan-Bunkering sammen med ejerselskabet Bunker Holding og Bunker Holdings administrerende direktør, Keld Demant, er tiltalt for at have leveret jetbrændstof til brug i Syrien fra 2015 til 2017.

Ifølge tiltalen var det i strid med sanktioner, som blev indført af EU, for at beskytte civilbefolkningen i Syrien mod angreb fra bombefly.

I en aflyttet samtale med sin datter, Nina Østergaard Borris, som i dag er medejer milliardkoncernen, lød det som om, at Dan-Bunkering havde haft mere at gøre med leverancerne af jetbrændstof til en russisk kunde, end Torben Østergaard-Nielsen mente at have hørt om.

Firmaet havde angiveligt også været med til at arrangere overførsler af brændstoffen ude på Middelhavet og ikke kun til russiske skibe i havne i Grækenland, Tyrkiet og Cypern.

I retten i Odense forklarede Torben Østergaard-Nielsen dog, at udsagnene bygge på en misforståelse.

“Det, jeg siger i samtalerne, er, at jeg ville være overrasket, hvis vi havde chartret et skib ind, og med vores skib sejler ud til et andet russisk skib og omlader jetbrændstoffet. Jeg troede, vi havde arrangeret en skibstransport, men det havde vi ikke,” forklarede Torben Østergaard Nielsen.

Dan-Bunkering, Bunker Holding og Bunker Holdings administrerende direktør, Keld Demant, risikerer store bøder og fængsel, hvis de dømmes skyldige.

(Visited 151 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner