mandag, november 29, 2021

Her er de 32 færgeansøgere til grønne millioner

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Tidligere på året afsatte Folketinget 285 millioner kroner til grøn omstilling af indenrigsfærger. Nu er ansøgningsfristen overstået, og hele 32 færger bragt i spil – fordelt på hele landet.

- Advertisement -

Puljen kan bruges til både retrofit og nyanskaffelser, og ansøgningerne fordeler sig på 24 kommunalt drevne indenrigsfærger og 8 kommercielt drevne.

Det er nu op til Trafikstyrelsen at vurdere ansøgningerne, så man før nytår kan melde ud, hvem der opnår støtte. Det statslige tilskud udgør 25 procent, så samlet betragtet lægges der op til grøn omstilling af indenrigsfærger for omkring 1 milliarder kroner.

Interessen er dog langt større end det. Alt i alt er der søgt om 853,2 millioner støttekroner, og det gør give positivt stof til eftertanke på Slotsholmen, siger administrerende direktør for Danske Maritime, Jenny Braat.

”Det viser jo tydeligt, at der er meget stor interesse for at sikre en mere klima- og miljøvenlig færgebetjening i Danmark. Nu bliver det spændende at se, hvilke af projekterne der så får støtte, men hvis man er nødt til at sige nej til ellers gode projekter, håber jeg, at man politisk vil overveje endnu en pulje. Mange færger er af ældre dato, og vi har brug for en gennemgribende grøn omstilling, som Folketinget kan hjælpe med at få op i gear. Så nu får vi sat skub i første runde, men der er masser af forbedringspotentialer, som vi forhåbentlig får indfriet over tid, og som både giver et plus på den grønne bundlinje og på den økonomiske, fordi grøn omstilling samtidig skaber vækst og beskæftigelse rundt i landet,” siger Jenny Braat.

Læs også: Enkelt rederi har søgt om 260 millioner til grønne færgeprojekter

De første 235 millioner kroner bliver udmøntet i år til både kommunalt og kommercielt drevne færger, mens de resterende 50 millioner kroner udmøntes i 2022 kun til kommunalt drevne.

Illustration: Trafikministeriet
(Visited 132 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner