søndag, januar 23, 2022

6,2 millioner kroner til forskning i Crestwings potentiale

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet står bag forskningsprojekt, der har til formål at optimere bølgeenergianlægget Crestwings effektivitet og produktionsomkostninger.

- Advertisement -

Bølger rummer en enorm uudnyttet energiressource, som bør undersøges, mener professor Jens Honore Walther fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og direktør Peter Enevoldsen fra Aarhus Universitet (AU).

Derfor er de to gået sammen om at ansøge Danmarks Frie Forskningsfond om midler til forskningsprojektet Optimization of the Wave Energy System: Crestwing i Frederikshavn. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

“Crestwing arbejder med en innovativ tilgang til bølgeenergi, som er interessant for et forskningsprojekt. De er grundlæggende åbne for input og ideer udefra, hvilket passer godt med universiteternes samarbejdsvisioner,” siger professor Jens Honore Walther, DTU.

Der er bevilget godt 6,2 millioner kroner til to ph.d.-stillinger på henholdsvis DTU og AU samt et samarbejde med førende eksperter fra Harvard- og Stanford-universiteterne og Crestwing.

Bølgeenergivirksomheden skal levere indsamlede data og resultater fra bassintest på Dansk Hydraulisk Institut og Aalborg Universitet samt fra deres vellykkede offshore test i Kattegat med prototypen Tordenskiold.

I projektbeskrivelsen til forskningsprojektet står der blandt andet: Projektet har til formål at optimere det eksisterende bølgeenergianlæg Crestwing med henblik på at forbedre dets hydrodynamiske egenskaber samt produktionsomkostninger, drift og vedligehold.

Crestwings fysiske komponenter er baseret på gennemprøvede teknologier fra skibsbygningsindustrien og består af to hængslede pramme, der ligger på havoverfladen og følger bølgernes bevægelse. Det er dokumenteret i tidligere test både i bassin og offshore, at anlægget effektivt producerer energi til alle bølgelængder, der er længere end anlægget.

“De 6,2 millioner skal bruges til at undersøge, udvikle og anvende simuleringsværktøjer til at optrævle den underliggende fysik og til at identificere nøgleparametre til optimering af anlægget både med hensyn til effektivitet og omkostninger. Vi indgår i et tværfagligt samarbejde parterne i mellem for at give et så holistisk bud som muligt på, hvordan bølgeenergianlæg fra Crestwing kan optimeres,” siger direktør Peter Enevoldsen fra Aarhus Universitet.

“I dette projekt rækker vi samtidig ud til førende eksperter på området fra henholdsvis Harvard og Stanford. Det giver de involverede ph.d.-studerende en mulighed for at udvide deres horisont ekstraordinært og indsamle forøget viden om relevante metodikker,” lyder det fra Jens Honore Walther.

Forskningsprojektet løber over tre år, og der er kickoff på projektet i begyndelse af december i år med opslag til de eftertragtede ph.d.-stillinger.

(Visited 63 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner