mandag, november 29, 2021

Stor begejstring – Historisk at udbud på havvind ender i lodtrækning

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Det er historisk for dansk havvind, at udbuddet på Thor Havvindmøllepark er endt i lodtrækning, for flere bud er afgivet helt uden støtte. Sådan lyder det med begejstring fra Dansk Energi.

- Advertisement -

Energistyrelsen inviterer bydere på Thor Havvindmøllepark i lodtrækning, for flere bud er afgivet helt uden støtte. Det bliver mødt med begejstring hos Dansk Energi, der kalder det en historisk begivenhed for dansk havvind.

“Det er helt uden fortilfælde, at en budrunde ender i lodtrækning. Flere bud er afgivet helt uden støtte! Det er historisk og et kæmpegennembrud for havvind i Danmark. Det er superspændende,” siger Kristine van het Erve Grunnet, branchechef, Dansk Energi.

“Onsdag finder vi ud af, hvem der vinder – og så skal vi videre. Foden skal lettes fra bremsen, for vi har brug for meget mere sol- og vindenergi både til lands og til vands. Energiøen i Nordsøen skal udvides fra tre til ti GW og rykkes frem i tid – og så skal der er en hurtig afklaring på havvindmølleparken ved Hesselø, så den kan etableres samtidig med Thor,” lyder det fra branchechefen.

Arealet afsat til Thor Havvindmøllepark er ét af de meste attraktive i Danmark med optimale vind- og bundforhold. Og derfor advarer Kristine van het Erve Grunnet mod, at man generaliserer fra Thor til andre projekter.

“Der er ingen tvivl om, at det kan have påvirket buddene i gunstig retning. Andre projekter har muligvis ikke potentialet til lignende bud, så myndighederne bør bevare de nuværende regulatoriske rammer for de allerede planlagte havvindsparker, og så skal Folketinget hurtigt beslutte udbygning af endnu mere havvind, for det bliver nødvendigt inden 2030,” siger Kristine van het Erve Grunnet.

(Visited 33 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner