tirsdag, januar 18, 2022

Dobbelttogter for skoleskibe er sikret

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Uddannelses- og forskningsministeren vil afsætte 36 millioner kroner til Skoleskibene Danmark og Georg Stage, så skibene de næste to år kan komme afsted på ekstra togter.

- Advertisement -

Det bliver alligevel muligt for skoleskibene Danmark og Georg Stage at stævne ud på ekstra togter i både 2022 og 2023.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har sammen med regeringens støttepartier besluttet at afsætte penge til, at Skoleskibene Danmark og Georg Stage kan tage på to årlige togter de næste to år frem for ét.

Det skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

”Skoleskibenes uddannelse er en god mulighed for vores unge med mod på arbejde inden for søfart. Det er en stor og lærerig oplevelse i et stærkt fællesskab, hvor man kan knytte venskaber. Skoleskibene er med til at løfte en del unge, der ikke har den stærkeste tilknytning til uddannelse og arbejdsmarked. Samtidig har de maritime erhverv brug for arbejdskraft, så de ekstra togter er både en hjælpende hånd til unge og erhvervslivet,” siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

I alt 36 millioner kroner afsættes til skoleskibene. Pengene bliver taget fra et ledigt råderum på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.

Danske Rederier har kæmpet for at få bevillingen på plads og er meget tilfreds med dagens udmelding.

”Julen kommer tidligt i år. For os i rederierne er det en gave, at der nu er fundet penge til at sikre, at skoleskibene kan stævne ud på dobbelttogter de næste to år. Tak for at lytte til os,” lyder det fra administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Midlerne fordeles, så Skoleskibet Danmark i 2022 og 2023 får til ét ekstra togt om året for 80 elever, mens Georg Stage i 2022 og 2023 får ét ekstra togt om året for 63 elever.

”De knap 300 unge mennesker, der nu får chancen for at komme ud at sejle med skoleskibene, vil ikke kun få skumsprøjt og gode oplevelser med hjem. Vi ved, at mange af eleverne kommer hjem med en lyst til en karriere til søs, og nærmest bliver hevet ned af landgangsbroen og over i gode faste jobs i rederierne, så jeg er meget glad for, at dobbelttogterne er sikret de næste to år,” siger Anne H. Steffensen.

(Visited 50 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner