tirsdag, januar 18, 2022

Win-win: Derfor skal danske forsvarsskibe bygges i Danmark

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Den nye forsvarsindustrielle strategi lægger op til at designe og bygge danske militærskibe i Danmark.

- Advertisement -

Den nye forsvarsindustrielle strategi lægger op til at designe og bygge danske militærskibe i Danmark. Et politisk nybrud med kæmpestort potentiale for industrien, og som det første har forligspartierne truffet afgørelse om et forprojekt, der skal danne grundlag for nye patruljefartøjer.

Så hvordan ser ambitionerne ud? Hvad betyder samarbejde på tværs af den maritime branche? Og hvad kan det føre med sig, hvis den maritime industri skaber en topmoderne skibstype, som både imødekommer Folketingets ønske om en ny flerfunktionel skibstype og åbner mulighed for eksport?

Det har Danske Maritime talt med en række maritime aktører om, da disse var samlet på Fyn. Her havde Odense Maritime Technology, PensionDanmark og TERMA Group inviteret til B2B-møder om netop forprojektet, som de via deres fælles konsortium satser på at byde ind på. Et arrangement som også Danske Maritime og DI Forsvar og sikkerhed bakkede op om.

Men nu og her sætter vi fokus på den overordnede betydning af at kunne bygge egne militærskibe, og den politiske kursændring vi har set.

Mød her Jenny Braat fra Danske Maritime, Rene Bertelsen fra SH Defence, Tejs Beltov fra Søby Værft A/S og Poul Skadhede fra OMT.

(Visited 129 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner