tirsdag, januar 18, 2022

Pirat forsvarer sig i grundlovsforhør: Danske soldater skød først

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Det var de danske soldater fra Esbern Snare, der skød først, da Forsvaret var i ildkamp med pirater den 24. november sidste år. Sådan lød det fra den benamputerede pirat, der fredag blev fremstillet i grundlovsforhør i København.

- Advertisement -

Den 39-årige mand fra Ghana, der siden den 24. november har været tilbageholdt af fregatten Esbern Snare for pirateri i Guineabugten blev fredag varetægtsfængslet frem til den 1. februar efter et grundlovsforhør i København.

Under mødet erkendte manden, at han var med på båden sammen med otte andre personer, men afviser dog, at de gik til angreb mod de danske styrker.

Læs også: Sådan satte Forsvaret pirater fri i Guineabugten

“Vi så et skib, men vi vidste ikke, det var et krigsskib. Da vi nærmede os båden, skød helikopteren på os, og en af de andre sagde, at de prøver at slå os ihjel. Så kom en mindre båd ud fra det store skib og sejlede hen mod os. De skød, og så begyndte vores båd at synke,” lød det under retsmødet fra manden.

Han erkendte dog, at der både var en stige og våben ombord på båden, men ifølge hans forklaring var våbnene med af sikkerhedsmæssige årsager, mens stigen angiveligt skulle bruges i deres arbejde, hvor han og bådens andre besætningsmedlemmer var sejlet ud for at fragte et skib hen til en flod, hvor det skulle losses.

Læs også: Pirat risikerer fængsel mellem fem år og op til livstid

Forklaringen står i skærende kontrast til Forsvarets udmelding, hvor de fortalte, at de efter to gang forgæves at have forsøgt at få kontakt med piraterne afgav varselsskud, inden piraterne begyndte at skyde mod Esbern Snares Seahawk-helikopter og derefter frømandskorpset.

(Visited 150 times, 1 visits today)
- Advertisement -

1 KOMMENTAR

  1. en forsvarsadvokat, der stoler på en pirat, der påstår sig som fisker,
    får nok snart røde ører,
    når vi ser video optagelser fra angrebet.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner