juli 5, 2022 17:22

Danmarks største energikoncern ansætter klimachef

Svend Elberg Thomsen. Foto: Norlys
Svend Elberg Thomsen. Foto: Norlys

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
Georg Stage på ungdomsøen
Dropper København - Georg Stage afslutter togt ved Tall Ships Races
Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
 Øyvind Gravås, Woldcam AS
74 medarbejdere sendt hjem - Strejke lukker tre norske oliefelter

Danmarks største energi- og telekoncern Norlys opruster sin grønne indsats med ansættelse af en klimachef. Den nyoprettede funktion skal sætte yderligere tempo på Norlys’ bidrag til den grønne omstilling.

Den 33-årige Svend Elberg Thomsen skal som nyansat klimachef sætte ekstra tempo på den grønne indsats i Norlys. Svend Elberg Thomsen kommer fra en stilling som klimapolitisk konsulent for Radikale Venstre i Folketinget og har solid erfaring med klimaområdet fra det private erhvervsliv, Christiansborg og en række ministerier.

“Som andelsselskab føler vi et særligt ansvar for at skabe en bæredygtig fremtid, og vi har i kraft af vores kerneforretning en helt særlig forudsætning for at gøre en forskel. I det arbejde kommer Svend til at bidrage med masser af indsigt og kompetence,” siger Ulf Lund, direktør for Stakeholder Relations i Norlys.

Det er særligt Norlys’ aktiviteter inden for hele værdikæden på energimarkedet, der gør den grønne omstilling til et afgørende fokusområde.

“Den grønne omstilling handler grundlæggende om at sende mere grøn strøm ud til flere danskere og virksomheder. Norlys både producerer, transporterer og sælger grøn strøm til mange danskere, og om kort tid entrerer vi også markedet for ladestandere. Det giver unikke muligheder for at bidrage til en grøn fremtid, og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger Svend Elberg Thomsen.

Norlys har de senere år tilføjet en række markante aktiviteter til sin klimaindsats, så den nye klimachef kommer på et godt tidspunkt:

“Vi investerer årligt mere end 750 millioner kroner i at udbygge og forstærke elnettet, som er fundamentet for en bæredygtig elektrificering af Danmark. Gennem vores 50 procent medejerskab af Eurowind Energy sikrer vi udbygning af vedvarende energi i form af vindmølle- og solcelleparker i Danmark og Europa. Og som en del af ejerkredsen i GreenLab Skive og Green Hydrogen Systems er vi også med i ​udviklingen af løsninger til fremtidens energiforsyning. Så der bliver nok at kaste sig over for vores nye klimachef,” siger Ulf Lund.

Svend Elberg Thomsen tiltrådte sin nye stilling den 3. januar.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
røxpressen
To gange på to uger - Dansk færge kolliderer med kajanlæg
Ever Alot
Leveret - Her er verdens nye største containerskib
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec

Relaterede artikler