tirsdag, januar 18, 2022

Dansk energigigant investerer i stort svensk e-methanolprojekt

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Ørsted indgår samarbejde med Liquid Wind og øger sin tilstedeværelse inden for bæredygtige brændstoffer med investering i stort e-methanolprojekt i Sverige.

- Advertisement -

Danske Ørsted har indgået en aftale med Liquid Wind AB om at købe en ejerandel på 45 procent af Liquid Wind AB’s e-methanolprojekt FlagshipONE.

FlagshipONE er et udviklingsprojekt i sin sene fase, der kan blive verdens første projekt i stor skala inden for bæredygtig e-methanol. Med henblik på at reducere CO2-udledningerne fra skibsfart har Liquid Wind AB planer om at etablere en række e-methanolanlæg i Sverige, hvoraf FlagshipONE bliver det første.

Ørsteds indtræden i FlagshipONE-projektet er et bevis på virksomhedens strategiske ambition om at opbygge en global førerposition inden for grønne brændstoffer og vedvarende brint. FlagshipONE bliver den seneste tilføjelse til Ørsteds voksende pipeline af projekter inden for brint og Power-to-X, hvoraf flere har som mål at reducere CO2-udledningerne fra skibsfart.

FlagshipONE får en elektrolysekapacitet på omkring 70 MW og forventes at kunne producere 50.000 tons e-methanol om året baseret på vedvarende brint og biogent CO2. Brinten skal fremstilles via elektrolyse drevet af strøm fra landvindmøller, og det biogene CO2 skal opsamles fra kraftvarmeværket Hörneborgsverket i Örnsköldsvik i Sverige, hvor FlagshipONE også kommer til at ligge.

Ørsted og Liquid Wind AB forventer at idriftsætte FlagshipONE i 2024, såfremt der træffes endelig investeringsbeslutning, hvilket forventes at kunne ske allerede i 2022.

”Ørsted har den klare strategiske ambition at opbygge en global førerposition inden for vedvarende brint og grønne brændstoffer, og vores investering i FlagshipONE er et tydeligt bevis på, at vi vil realisere vores ambition. Præcis som vi gjorde det med havvind, er vi i Ørsted parate til at være en drivkraft i modningen af grønne brændstoffer, hvor vi kan spille en betydelig rolle i at nedbringe CO2-udledningerne fra skibsfart og andre sektorer, hvor det ellers er vanskelligt,” siger kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, Martin Neubert.

CO2-udledningerne fra den internationale skibsfart er ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) steget med 40 procent fra 2000 til 2019 og tegner sig i dag for cirka 2 procent af de samlede globale, energirelaterede drivhusgasudledninger.

(Visited 65 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner