tirsdag, januar 18, 2022

Danmark giver 175 millioner til at træne soldater i piratindsats

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Danmark fortsætter indsatsen mod pirateri i Guineabugten i yderligere fem år. En bevilling på 175 millioner kroner skal gå til at træne soldater i flere afrikanske lande, så landene selv kan stå for at bekæmpe pirater.

- Advertisement -

Danmarks kamp mod pirater i Guineabugten kommer til at fortsætte i yderligere fem år, og som en del af bekæmpelsen er der afsat en bevilling på 175 millioner kroner til træning af lokale soldater. Det oplyser Forsvarsministeriet til Berlingske.

“Det er vigtigt, at vi finder langtidsholdbare løsninger på pirateriet, og dette er et godt skridt på vejen. Det er nødvendigt for at skabe tryghed for danske og udenlandske søfolk, der sejler i Guineabugten,” siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) til avisen.

Beslutningen kommer efter, at den danske fregat Esbern Snare var i ildkamp med ni pirater den 24. november sidste år.

Den danske indsats mod piraterne ud for Vestafrika har allerede fået stor international opmærksomhed og senest anerkeldelse, da det torsdag blev kendt, at antallet af kidnapninger af søfolk i Guineabugten er mere end halveret fra 2020 til 2021.

Læs også: Esbern Snare fremhæves efter et faldende antal kidnapninger i 2021

Mens der i 2020 blev sat en kedelig rekord med 130 kidnapninger af søfolk i Guineabugten ud for Vestafrika, så faldt tallet i 2021 til 57.

Fregattens mission i Guineabugten afsluttes som planlagt i april.

(Visited 24 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner