maj 21, 2022 08:08

Politisk sværvægter bliver ny direktør i DI Transport

Karsten Lauritzen. Foto: DI - Dansk Industri
Karsten Lauritzen. Foto: DI - Dansk Industri

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib
52CC9A1D-812D-4CD0-9466-83958BE3AC58
Kronjyder leverer verdens første metanol-elektriske løsning til Esvagt

En af Folketingets absolutte sværvægtere, tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstres folketingsgruppe Karsten Lauritzen, bliver branchedirektør i Danmarks største erhvervsorganisation.

Den 1. februar begynder tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstres folketingsgruppe Karsten Lauritzen som direktør for DI Transport. Han afløser Michael Svane, som gik på pension ved årets udgang.

“Jeg er rigtig glad for, at Karsten Lauritzen har sagt ja til jobbet som direktør for en af DI’s store og vigtige brancher. Hans faglige og menneskelige egenskaber og hans store politiske erfaring gør ham mere end kvalificeret til at løse opgaven. Med ansættelsen af Karsten Lauritzen supplerer vi holdet af stærke branchedirektører med endnu en fremtrædende profil, som skal bidrage til at gøre Dansk Industri endnu stærkere,” siger administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

“I de kommende år bliver den helt store udfordring at gennemføre transportsektorens omstilling fra fossile til grønne brændsler samtidig med, at vi bevarer virksomhedernes konkurrenceevne. Karsten Lauritzen bliver desuden erhvervslivets stemme, når det gælder udviklingen af fremtidens mobilitet og infrastruktur, som er af afgørende betydning for vores samfund. Det kræver alt sammen et tæt samarbejde med regeringen og Folketinget,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Karsten Lauritzen skal som branchedirektør varetage transportsektorens interesser bredt set. Det gælder alt fra godstransporten og luftfarten til den kollektive transport og cyklismen.

En af opgaverne, som står først for, bliver at hjælpe den kollektive transport tilbage til styrkepositionen fra før coronakrisen. Han skal følge op på statsministerens udmelding om klimaneutrale indenrigsfly i 2030 – gerne finansieret gennem Luftfartens Klimafond. Og så ligger der en stor opgave i at få både passager- og godstransporten gennem en grøn omstilling.

“Jeg glæder mig meget over, at vi har kunnet tiltrække en så stor kapacitet til direktørposten i DI Transport. Karsten Lauritzen er den helt rigtige til at løfte den store opgave med en intelligent grøn omstilling af den kollektive transport, godstransporten og luftfarten. Jeg og bestyrelsen i DI Transport ser frem til godt og spændende samarbejde med Karsten Lauritzen,” siger Jess Abildskou, formand for DI Transport.

Karsten Lauritzen træder ud af Folketinget den 31. januar. Han glæder sig til arbejdet i DI Transport.

“Det er et privilegium at få lov at arbejde for virksomhederne i Danmarks største erhvervsorganisation. Jeg får mulighed for at arbejde med nogle af de helt store udfordringer, vi står overfor i Danmark: Den grønne omstilling og sammenhængen mellem by og land. Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang,” siger Karsten Lauritzen.

Dansk Industri udnævner samtidig nuværende seniorchefkonsulent i DI Transport Rune Noack til transportpolitisk chef. Han vil referere til Karsten Lauritzen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Flot, at en kassedame fra Fakta
    kan blive direktør i DI?

    er der en gammel regning,
    som skulle betales?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler