maj 21, 2022 08:56

Statsministeren er vært for europæisk topmøde om havvind i Esbjerg

Borgmester Jesper Frost Rasmussen ser frem til den 18. maj, hvor Esbjerg danner rammen om et stort europæisk topmøde om havvind i Nordsøen, og også til oktober, hvor Esbjerg Kommune er vært for årsmødet i sammenslutningen af verdens energibyer. Foto: Esbjerg Kommune
Borgmester Jesper Frost Rasmussen ser frem til den 18. maj, hvor Esbjerg danner rammen om et stort europæisk topmøde om havvind i Nordsøen, og også til oktober, hvor Esbjerg Kommune er vært for årsmødet i sammenslutningen af verdens energibyer. Foto: Esbjerg Kommune

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib
Køretøjer blev lastet på havnen i Esbjerg inden udskibning til øvelsen Defender 2022 i Polen. Foto- Magnus Terp 7. maj 2022
Esbjerg Havn kan blive nyt knudepunkt for NATO

Toppolitikere og højtstående erhvervsfolk fra en række europæiske lande samles i Esbjerg, når statsministeren den 18. maj er vært for et stort topmøde om havvind i Nordsøen. Efter planen vil landene gå sammen i en ny Esbjerg-aftale om mere grøn energi.

Regeringsledere og energiministre fra Danmark, Belgien, Holland og Tyskland besøger sammen med Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, EU’s energikommissærer og højtstående erhvervsfolk Esbjerg den 18. maj. Statsministeriet har nemlig valgt Esbjerg til at danne rammen om et stort topmøde om havvind i Nordsøen, hvor statsministeren er vært.

Til topmødet forventes de fire landes regeringsledere, Mette Frederiksen fra Danmark, Olaf Scholz fra Tyskland, Mark Rutte fra Holland og Alexander De Croo fra Belgien, at indgå en aftale om at sætte fart på den grønne energi fra Nordsøen. At regeringen naturligt har øje for Esbjerg i den sammenhæng, ser borgmester, Jesper Frost Rasmussen, som et klart tegn på, at byen spiller en vigtig rolle, når fremtidens energi skal sikres.

”Esbjerg-aftalen kommer til at spille en central rolle for den europæiske udvikling af havvind, og når vi om nogle år ser tilbage på topmødet, tror jeg, det vil være milepæl, der har løftet vores fælles ambitioner og forandret vores samarbejde om den grønne energi på tværs af landene. For os er topmødet også en god mulighed for, at vi kan stille Esbjerg endnu stærkere på den grønne dagsorden, hvor vi er ambitiøse og arbejder målrettet på at styrke væksten,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Til topmødet vil deltagerne få et førstehåndsindtryk af vindmølleindustrien og perspektiverne i energiøer forbundet med de omkringliggende lande. På dagsordenen er også historien om Esbjerg Havns udvikling fra en traditionel fiskerihavn til Danmarks Energimetropol, hvor havnen i dag er Europas førende inden for håndtering og udskibning af vindmøller. Gæsterne vil bl.a. høre om, hvordan de mange grønne jobs inden for fremstilling af vindmøller, udskibning og drift af havmølleparker og udvikling af fremtidens grønne brændstoffer allerede har og også fremover vil få stor betydning for Esbjerg.

Igen til efteråret står Esbjerg Kommune forrest på den internationale bane, når byen er vært for årsmødet i sammenslutningen af verdens energibyer, World Energy Cities Partnership. Her er Esbjerg i selskab med byer som Perth, Kobe, Cape Town, Dammam, Daqing, Calgary, Halifax, Houston, Barranquilla, Stavanger og Aberdeen.

Til energibyernes årsmøde i oktober får Esbjerg rig mulighed for at vise en del af sine grønne løsninger og unikke partnerskaber frem. Begge dele er centrale for at nå det ambitiøse mål om at blive en CO2-neutral kommune i 2030, lige som fokusset på partnerskaber som nøglen til at opnå klimamål passer med WECP’s mission.

”Vi ser frem til at byde delegationerne fra medlemsbyer i hele verden velkommen og give dem et indblik i vores arbejde med den grønne energi. Det er et skulderklap til Esbjerg som EnergiMetropol, at vi har to så markante energipolitiske begivenheder inden for kort tid, og vi griber selvfølgelig chancen for både at markere os selv og forhåbentlig inspirere vores gæster,” siger Jesper Frost Rasmussen, der netop er blevet valgt som præsident for World Energy Cities Partnership.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler