maj 20, 2022 21:55

Konsortie bag Nordsøens Energiø præsenterer ledende rådgiver

Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
52CC9A1D-812D-4CD0-9466-83958BE3AC58
Kronjyder leverer verdens første metanol-elektriske løsning til Esvagt
791EABFF-6218-450C-8161-FF40D68CBBB8
Klimatopmøde på Esbjerg Havn - 10.000 vindmøller til Nordsøen
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib

Ørsted + ATP har udpeget Arup som teknisk rådgiver for Nordsøens Energiø: verdens første kunstige ø designet til at udnytte potentialet for bæredygtig vindenergi i Nordsøen. Arup har været rådgiver på en lang række fremtrædende danske infrastrukturprojekter såsom Øresundsbroen, Femern Bælt-tunnelen og Metro Cityringen.

Klimaforandringerne kræver nye og ambitiøse løsninger. Som det første af sin slags i verden er Nordsøens Energiø den type flagskibsprojekt inden for infrastruktur, som kommer til at definere markedet for vedvarende energi i de kommende årtier og spille en central rolle i at sætte skub i Europas grønne omstilling og udfasningen af fossile brændstoffer.

På baggrund af Arups omfattende erfaring med at levere fremtrædende infrastrukturprojekter i Danmark og havvindprojekter over hele verden har Ørsted + ATP indgået et samarbejde med Arup om at understøtte udviklingen af Nordsøens Energiø.

Baseret på et innovativt modulært design ønsker Ørsted + ATP at gøre Nordsøens Energiø til et banebrydende projekt, der redefinerer vores fælles rejse mod bæredygtig energiproduktion i Europa. Arup, der er en af verdens førende miljørådgivere, har stået i spidsen for andre ikoniske projekter i Danmark, herunder Øresundsbroen og Femern Bælt samt den nye Metro Cityringen i København.

”Nordsøens Energiø bliver et af de vigtigste og mest komplekse infrastrukturprojekter i Danmark. I samarbejde med Arup og vores partnere er vi overbeviste om, at vi kan levere et fremtidssikret projekt, som bliver en hjørnesten i den danske og europæiske grønne omstilling i de kommende årtier. Vi mener, at energiøen skal være synonym med innovation og bæredygtighed, og har samlet en række stærke partnere, som kan hjælpe os med at realisere disse ambitioner,” siger chef for Nordsøens Energiø projektet hos Ørsted, Søren Scherfig.

”Ambitiøst ingeniørarbejde spiller en afgørende rolle i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid. Arup har igennem noget tid understøttet Ørsted + ATP i deres arbejde med at skabe en vision for en funktionsdygtig kunstig ø, der kan være en drivkraft for en masse gode forandringer. Vi er stolte over at være en del af et projekt, der kan redefinere fremtiden for et grønnere Europa, der omstiller sig væk fra fossile brændstoffer og over til bæredygtige energikilder. Vores dybdegående viden inden for genvindingsprojekter kombineret med vores lokale ekspertise i at levere infrastrukturprojekter såsom Cityringen gør Arup til en fantastisk samarbejdspartner i Nordsøens Energiø,” lyder det fra Christian Allison, chef for Arups kontor i København.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler