maj 21, 2022 08:22

Nyt Danske Fragtmænd-lager bliver delvist automatiseret

Danske Fragtmænd på østhavnen i Aalborg. Foto: Port of Aalborg
Danske Fragtmænd på østhavnen i Aalborg. Foto: Port of Aalborg

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib
Køretøjer blev lastet på havnen i Esbjerg inden udskibning til øvelsen Defender 2022 i Polen. Foto- Magnus Terp 7. maj 2022
Esbjerg Havn kan blive nyt knudepunkt for NATO

Danske Fragtmænd er i øjeblikket i fuld gang med at opføre nye lagerfaciliteter på Østhavnen i Aalborg. Det nye byggeri opføres i fire faser og forventes at stå klar mellem andet og fjerde kvartal af 2022. Lageret kommer til at være delvist automatiseret med blandt andet selvkørende trucks.

Hos Danske Fragtmænd går det godt, og i slutningen af året kan transport- og logistikvirksomheden se frem til at tage helt nye lagerfaciliteter på 16.000 kvadratmeter i brug, som bliver et delvist automatiseret lager. Det nye byggeri er en udvidelse af Danske Fragtmænds nuværende tilstedeværelse på Østhavnen, og det er samtidig en del af den markante udvidelse af Nordjysk Transport Center, som blev offentliggjort af Port of Aalborg tilbage i august sidste år. Med udvidelsen kan Danske Fragtmænd se frem til lagerfaciliteter på 40.000 kvadratmeter i alt.

Danske Fragtmænd har blandt andet investeret i såkaldte AGV’er, som står for Automated Guided Vehicles – eller automatisk guidet køretøj på dansk. Helt konkret betyder det, at der kommer til at være selvkørende trucks på lageret.

“Vi har behov for at flytte paller over en afstand på 200 til 300 meter fra A til B, og det kan en AGV klare helt af sig selv. Vi har at gøre med en truck, der ikke løfter i højden, men som kun flytter på gulvet fra punkt A til punkt B, hvilket er en kæmpe fordel på store lagerområder som vores,” lyder det fra terminalchef for Danske Fragtmænd, Bo Kristensen. Han tilføjer, at Danske Fragtmænd tidligere har testet AGV’er, men at dette er den første AGV-løsning, som virksomheden investerer i.

Ud over AGV’erne har Danske Fragtmænd ligeledes investeret i en smalgangstruck, som gør det muligt at opbevare flere lagervarer på mindre plads:

“Lagerhotelbygningerne består af reoler til paller i op til otte meters højde. Her får vi en smalgangstruck, som er en speciel truck til at sætte ind i reoler. Fordelen ved denne løsning er, at vi kan sætte reoler tættere på hinanden, og dermed kan vi have flere reoler i hallen. Trucken er delvist automatiseret og kører efter en tråd i gulvet, men den kræver stadig, at der er en medarbejder, som styrer den,” siger han.

Det sidste automatiserede område i de nye lagerfaciliteter er en pakketerminal, som skal gøre det nemmere og hurtigere at sortere pakker.

“Som det fungerer nu, håndterer vores medarbejdere alle pakkerne manuelt ved at kigge på pakken og løfte den hen til den rigtige destination. Med det nye system får vi et pakkesorteringsanlæg, som selv sorterer pakkerne, og som også kan scanne pakken for at se, hvor pakken har været, dens vægt og størrelse, og så tager den et billede af pakken,” forklarer Bo Kristensen.

Selvom robotterne er ved at gøre deres store indtog på Danske Fragtmænds lager i Østhavnen, betyder det ikke, at virksomheden skærer medarbejdere fra.

“Det er på ingen måde sådan, at robotterne erstatter medarbejdere. Det, de primært overtager, er stationært og tungt arbejde – for eksempel ved pakkesorteringsanlægget. Automatiseringen giver et langt bedre fysisk arbejdsmiljø, fordi det blandt andet betyder, at vores medarbejdere ikke skal flytte tunge pakker over store afstande. Vi oplever god vækst, så vi forventer også, at vi kan beholde alle vores medarbejdere. Automatiseringen vil overtage nogle processer, som medarbejdere varetager i dag – men den store vækst gør, at vi har brug for både medarbejdere og robotter,” siger Bo Kristensen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler