maj 21, 2022 07:34

Træstammer og kampesten er en del af erhvervsudviklingen på Aalborgs østhavn

Foto: Port of Aalborg
Foto: Port of Aalborg

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
52CC9A1D-812D-4CD0-9466-83958BE3AC58
Kronjyder leverer verdens første metanol-elektriske løsning til Esvagt
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib

Port of Aalborgs nye udstykning Ankeret tilbyder ikke alene gunstige forhold for virksomheder, men også for smådyr, insekter og mikroorganismer. For at fremme biodiversiteten i området har Port of Aalborg nemlig anlagt et lille habitat af store træstammer og kampesten på udstykningen.

Udviklingen af den nye udstykning, Ankeret, på Østhavnen er i fuld gang. Og mens de første virksomheder er godt i gang med at etablere sig på de nye kvadratmeter, bydes også en helt anden type tilflyttere velkommen.

Med biodiversitet for øje har Port of Aalborg nemlig i samarbejde med entreprenør- og anlægsgartnervirksomhed Forstas bygget et habitat bestående af store træstammer og kampesten på området, hvilket skal skabe gode forhold for smådyr, insekter og mikroorganismer.

“Træstammer tilbyder gunstige leveforhold for insekter, svampe og andre organismer, mens der omkring de store sten dannes mikroklima, der holder på varmen og på den måde tiltrækker smådyr og firben,” fortæller afdelingsleder hos Forstas, Morten Bach Madsen, der tilføjer, at flere af de anlagte træstammer og sten er placeret omkring et regnvandsbassin for at styrke biodiversiteten yderligere.

“Ligesom mennesker har insekter også behov for vand for at kunne overleve. Derfor tiltrækker vandhuller ofte et væld af dyr. Regnvandsbassinet er anlagt med meget flade brinker, som forbedrer levevilkårene for smådyr og insekter, og i stedet for græs er blinkerne tilsået med vilde og hjemmehørende stauder og urter,” siger han.

Naturfremmeaktiviteterne på Ankeret er en del af en større indsats for at fremme biodiversiteten i erhvervsparken i Aalborg Øst. Ifølge Lasse Frimand Jensen – der er bestyrelsesformand for Port of Aalborg er udviklingen et udtryk for, at man på havnen ser på bæredygtighed ud fra et helhedsperspektiv.

“Bæredygtig udvikling er et centralt omdrejningspunkt for vores aktiviteter og handler om langt mere end blot at reducere vores CO2-aftryk. Blandt andet med udgangspunkt i FN’s verdensmål tænker vi bæredygtighed hele vejen rundt. Det gælder fx både vores drift, vores nybyg og anlæg samt helt overordnet de rammer, vi tilbyder erhvervslivet,” lyder det fra Lasse Frimand Jensen.

“I den forbindelse ser vi øget biodiversitet som et vigtigt fokusområde. Dels fordi det bidrager til at gøre vores erhvervspark grønnere og mere miljøvenlig. Og dels også fordi naturfremmeaktiviteterne bidrager til forskønnelse af havnen til glæde for de mange, der har daglig gang i erhvervsparken,” siger han.

Gennem de seneste fem år har Port of Aalborg omlagt hele 63.800 kvadratmeter til forskønnelse og biodiversitetsformål blandt andet i form af nye læbælter, trærækker og blomstrende rabatter.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler