juli 6, 2022 08:53

Maritimt forskningscenter udvider med stor bevilling fra A.P. Møller Fonden

Kæmpekrabben Konrad, som er Fjord&Bælts nye vartegn. Foto: Fjord&Bælt
Kæmpekrabben Konrad, som er Fjord&Bælts nye vartegn. Foto: Fjord&Bælt

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Georg Stage på ungdomsøen
Dropper København - Georg Stage afslutter togt ved Tall Ships Races
 Øyvind Gravås, Woldcam AS
74 medarbejdere sendt hjem - Strejke lukker tre norske oliefelter
Skagen havn
Skagen Havns nye bestyrelse er trukket i arbejdstøjet
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bevilger 43,5 millioner kroner til udvidelse af det maritime oplevelses- og forskningscenter Fjord&Bælt i Kerteminde.

Fjord&Bælt har behov for bedre rammer til formidling af den lokale marine natur, klimaet i bred forstand samt en konkret udvidelse af SDU’s forskningsindsats. Dette ønsker A.P. Møller Fonden at sikre så Fjord&Bælt kan udvikle sig – både i relation til publikumsoplevelsen og for at bidrage til, at stedet kan rumme større arrangementer til gavn for Kerteminde by.

Med udvidelsen får oplevelses- og forskningscentret således endnu bedre rammer til at formidle viden om livet i havet, og til at fortsætte og udvikle sit vigtige forskningsarbejde.

“Vi forventer, at udvidelsen på over 1000 kvadratmeter vil gøre Fjord&Bælt Centret til et storstilet midtpunkt og samlingspunkt på havnepromenaden. Det nye Fjord&Bælt vil blive et hyppigt brugt sted for både naturinteresserede, børnefamilier, elever, studerende, turister og maritime forskere fra hele verden,” siger direktør for Fjord&Bælt, Mette Thybo.

Foruden de 43,5 millioner fra A.P. Møller Fonden, så bidrager også Kerteminde Kommune med 10 millioner kroner, således det samlede beløb bliver 53,5 millioner kroner. Udvidelsen bliver dermed et led i en fornyelse af hele havneområdet.

“Kerteminde Byråd glæder sig over den flotte bevilling fra A.P. Møller Fonden til udbygning og udvikling af Fjord&Bælt – et tiltag som understøtter den igangværende udvikling af Kerteminde havn og marina. Kerteminde Byråd ønsker at bakke op om projektet. Derfor har et flertal i byrådet aftalt, at de i forbindelse med budget 2023-2026 afsætter 10 millioner kroner til at realisere planerne for udbygningen af Fjord&Bælt,” lyder det fra borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen.

Projektet bliver byens projekt. Udbygningen og udviklingen af Fjord&Bælt kommer til at være til gavn og glæde for både byens beboere og for de mange turister, som hvert år besøger Kerteminde. Projektet passer rigtig godt ind i den transformation, som havnen og marinaen for øjeblikket gennemgår, og hvor området udvikles til et levende og attraktivt fællesskabsområde.

Med udvidelsen bliver det muligt at holde store og markante særudstillinger, som supplement til de permanente udstillinger. Udvidelsen af Fjord&Bælt vil også omfatte en foyer, café og en stor multifunktionssal, som skal blive et samlingssted for by og omegn til større arrangementer af enhver art. Næste skridt i arbejdet bliver at afholde en arkitektkonkurrence.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
Ærøxpressen
To gange på to uger - Dansk færge kolliderer med kajanlæg
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
CSSC Cape Town i Fredericia Havn
Flotte fotos: Her losses 25.000 tons soya i Fredericia

Relaterede artikler