juli 6, 2022 03:48

Dejlige billeder: JENNY MILJØ blev døbt på Søby Værft

Navngivningen af JENNY MILJØ. Foto: Twitter Jenny Braat
Navngivningen af JENNY MILJØ. Foto: Twitter Jenny Braat

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Georg Stage på ungdomsøen
Dropper København - Georg Stage afslutter togt ved Tall Ships Races
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
 Øyvind Gravås, Woldcam AS
74 medarbejdere sendt hjem - Strejke lukker tre norske oliefelter
Skagen havn
Skagen Havns nye bestyrelse er trukket i arbejdstøjet

Der var fest og glade miner hele vejen rundt, da verdens første fleksible miljøpram onsdag blev navngivet af direktøren for Danske Maritime, Jenny Braat, på Søby Værft.

Der blev skrevet historie, da verdens første fleksible miljøpram onsdag blev navngivet på Søby Værft. I selskab med blandt andre folketingsmedlemmet Bjarne Laustsen (S) og navngiveren Jenny Braat, som fik æren af at døbe prammen JENNY MILJØ.

”Det er et klart politisk ønske at kunne anvende patruljeskibe til også at kunne løse havmiljøopgaver og med fleksible miljøpramme er det ikke alene muligt, det er en enkel metode, som giver god samfundsøkonomisk mening. Vi skal altid tænke nyt, det har man gjort her,” lød det i forbindelse med navngivningen fra Bjarne Laustsen, der i 25 år har været medlem af Folketinget og i dag er medlem af både Folketingets Forsvars- og Miljøudvalg.

”Miljøprammen er et glimrende eksempel på de mange klima- og miljøvenlige initiativer, som gennemsyrer den maritime industri i disse år. Man driver ikke bare forretning – man har også et ønske om at bidrage med positive fremskridt. Jeg kommer til at følge arbejdet med prammen med interesse. Nu skal den stå sin prøve, og går det som forventet, bliver dette endnu en god teknologi, som vi fra dansk side sender ud på verdensmarkedet, så også andre kan få glæde af det. Og derudover er jeg naturligvis beæret over at lægge navn til fartøjet,” lød det fra Jenny Braat.

Projektet med at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram er gennemført i samarbejde mellem start-up virksomheden Flex-Feb og Søby Værft og gennemført på halvandet år med støtte fra Miljøstyrelsen og Den Danske Maritime Fond.

”Samarbejdet med Flex-Feb omkring at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram har været særdeles frugtbart, og vi vil tænke tilbage på de halvandet år, der er gået, som en god og lærerig rejse. Det er nu vores håb, at man både fra offentlig og privat side ser det store potentiale, som dette nye fartøj repræsenterer i kampen for et renere og bedre havmiljø,” lyder det fra direktør ved Søby Værft, Tejs Beltov

”Den fleksible miljøpram er lille, men potentialet er meget stort. Teknologien er skalérbar og indvarsler en helt ny og enkel metode til bekæmpelse af olieforurening til søs,” siger CEO hos Flex-Feb, Jens Walther.

Borgmester Peter Hansted og MF Bjarne Lausten. Foto: FLEX-FEB
Navngiver Jenny Brat og MF Bjarne Lausten med Flex-Feb direktion. Foto: FLEX-FEB

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
Ærøxpressen
To gange på to uger - Dansk færge kolliderer med kajanlæg
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
CSSC Cape Town i Fredericia Havn
Flotte fotos: Her losses 25.000 tons soya i Fredericia

Relaterede artikler