august 14, 2022 00:17

Welcon sprænger skalaen – bygger større end nogensinde

Arkivfoto: Welcon
Arkivfoto: Welcon

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Billede- Energistyrelsen
Tre selskaber er prækvalificeret til at byde på CCUS-puljen
BWS - HAG cruise (2)
Blue Water inviterer til kæmpe jubilæumsfest
Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Illustration Danske Rederier 2
Se videoen: Hvad er CO2-lagring og hvordan foregår det?
Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj
Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj

Mens regeringen varsler en femdobling af dansk vindenergi i 2030, arbejder man på en kæmpe udbygning hos Welcon, der leverer tårne og flydende fundamenter til vindmølleindustrien.

“If you can dream it, we can steel it”.

Sådan lyder Welcons slogan – og det kræver plads. For Welcon vil producere de største offshore vindmølletårne og de innovative Stiesdal flydende fundamenter til vindindustrien. Derfor opruster virksomheden nu på kapaciteten og udvider med 30.000 kvadratmeter bygninger og 11 hektar belægning. Det resulterer i at Welcon får i alt 15 samle- og svejselinjer og kapacitet til at producere 200.000 tons stål til tårne og 40.000 tons stål til Stiesdal flydende fundamenter om året.

KT Erhvervsbyg A/S leverer udvidelsen på 30.000 kvadratmeter. Når hele Welcons byggeprojekt står færdigt vil drømmen om 180.000 kvadratmeter produktions- og lagerfaciliteter være virkelighed.

Welcons udvidelse kommer på et tidspunkt, hvor øget bæredygtighed driver ambitionen mod mere vindenergi i Danmark og hvor regeringen netop har lagt op til en femdobling af det nuværende niveau for vindenergi i 2030. Dermed vil den danske havvindskapacitet udvides til at kunne producere yderligere fire gigawatt strøm i 2030. Men den udmelding skræmmer ikke Welcon, der gerne vil imødekomme efterspørgslen på flere vindmøller og dermed bidrage til mere og billigere vedvarende energi.

”Når vi øger kapacitet og produktionseffektivitet i denne skala, er det reelt en omstilling til fremtiden, herunder øget efterspørgsel på vindenergi skabt i kølvandet af den nødvendige grønne omstilling og situationen i Ukraine. For os er en udvidelse derfor et vigtigt tiltag, for at Welcon kan fortsætte i vindenergiens superliga,” siger administrerende direktør for Welcon, Jens Risvig Pedersen.

Welcons haller bliver designet til Lean produktion med den mest moderne og avancerede robotteknologi. Proportionerne er store – For eksempel er flere porte 14-16 meter høje og alene stålkonstruktionen fra Give Steel A/S udgør en tonnage 5.180 tons.

”Med Welcons megahaller og pladelager slår vi vores rekord indenfor large scale-industribyggeri. Her er alt bare stort. De nye lager- og produktionsfaciliteter vil indeholde fire nye store pladebearbejdnings- og svejsehaller, et meget stort nyt overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager-, kontor- og velfærdsfaciliteter. Alt sammen til aflevering i september næste år. Welcons megahaller er et godt eksempel på fremtidens large- scale produktions- og lagerfaciliteter,” lyder det fra CEO i KT Erhvervsbyg A/S, Per Henriksen, der skal levere den 30.000 kvadratmeter store udvidelse.

Hos Welcon er man ikke i tvivl om, at masseproduktion og et optimeret produktions-setup er det, der skal til for at byde ind med fremtidens vindmølletårne. Her er ønsket at sikre vindenergiens fortsatte fremmarch og dermed bidrage til den grønne omstilling og lavere elpriser. Det er mere nødvendigt end nogensinde i en tid, hvor klimakrisen kræver omgående handling, hvor russisk gas er no-go, og hvor man fra politisk hold gør alt for at erstatte gas med bæredygtige energiformer, herunder vindenergi.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Ocean Atlantic
Tilbageholdt - Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Arkivfoto Maersk 2
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Norwegian Viva i tørdokken på skibsværftet Fincantieri
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Express 2
Vild færgeoverfart - Lille dreng født ombord på Molslinjen

Relaterede artikler