december 5, 2022 11:29

Kristian Thulesen Dahl bliver ny direktør i Port of Aalborg

Kristian Thulesen Dahl. Foto: Steen Brogaard
Kristian Thulesen Dahl. Foto: Steen Brogaard

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

4_December
Den maritime julekalender – 4. december
5_December
Den maritime julekalender – 5. december
Fiskekasser-paa-Thyboroen-Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen – Sag om fiskekasser trækker ud
3_December
Den maritime julekalender – 3. december
Saadan-placeres-fiskekasser-under-sortering-paa-en-fiskeauktion-i-Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Kristian Thulesen Dahl bliver ny administrerende direktør i Danmarks største indlandshavn, Port of Aalborg. Som ny direktør skal han være med til at realisere havnens ambitiøse udviklingsstrategi for de kommende år.

Et enigt ansættelsesudvalg blandt bestyrelse og ledelse i Port of Aalborg har valgt den tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl til posten som ny adm. direktør. Han sætter sig for bordenden i en virksomhed, der har oplevet en betydelig vækst de seneste mange år.

Omsætningen er steget fra 86 millioner kroner i 2006 til 239 millioner kroner i seneste regnskabsår, mens indtjeningen er mere end tredoblet i samme periode. Den positive udvikling skyldes særligt Port of Aalborgs strategiske transformation fra en traditionel havnevirksomhed til en moderne indlandshavn med blikket rettet mod både vand og bagland, et omfattende logistiksetup og et skarpt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Tidligere på året meddelte havnens mangeårige administrerende direktør Claus Holstein et ønske om at stoppe senest i marts 2023, og Port of Aalborg har siden haft et stort ansøgerfelt at vælge mellem.

“Vi har været meget tilfredse med det store og yderst kompetente ansøgerfelt, vi har haft at vælge mellem. Til syvende og sidst har vi dog ikke været i tvivl om, at Kristian Thulesen Dahl er den bedst egnede til at fortsætte realiseringen af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer investeringer for op imod to milliarder kroner, en målsætning om at tiltrække 10-15 store virksomheder samt skabe 5.000 jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030,” lyder det fra bestyrelsesformand hos Port of Aalborg, Lasse Frimand Jensen

“De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale,” siger han.

Kristian Thulesen Dahl starter i sit nye job i Aalborg den 1. august 2022 og kan dermed være med til at repræsentere Port of Aalborg til det stort anlagte Tall Ships Race, der finder sted på Aalborg havn fra 4. til 7. august 2022.

Det er en af de mest markante profiler i dansk politik gennem de seneste 20 år, der dermed forlader Borgen til fordel for erhvervslivet. Kristian Thulesen Dahl har uafbrudt siddet i Folketinget siden september 1994 og var i perioden fra 2012 til primo 2022 formand for Dansk Folkeparti. Han har siden 1998 været medlem af Nationalbankens Repræsentantskab og var frem til 2021 også medlem af Nationalbankens bestyrelse. Infrastruktur er ikke nyt for Kristian Thulesen Dahl, idet han tidligere har siddet i bestyrelsen for Billund Lufthavn.

“Mit ønske om at forlade dansk politik er vokset de senere år. Jeg har prøvet rigtig meget i politik og nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet. Direktørstillingen hos Port of Aalborg er en ønskestilling for mig, da jeg her sammen med dygtige og kompetente medarbejdere kan arbejde med at skabe vækst og nye arbejdspladser. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed og dermed den fremtid, der nu tegner sig for mig,” siger den nye direktør.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Synd for Ålborg havn…

    Synd for alle, der ansætter tidligere politikkere,
    der ikke aner, hvad der foregår udenfor borgen…
    og aldrig har lavet en dags arbejde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Hajkutteren-Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
Foto Salvamento Marítimo Twitter
Utroligt fund - Migranter fundet siddende på skibsror på olietanker
Carnival Valor
Uhyggelig video: Krydstogtpassager overlever 15 timer i Den Mexicanske Golf
Arkivfoto Stefan Holmager Larsen 2
Søofficer for retten - Kyssede kadetaspiranter på militært skoleskib
1_December
Den maritime julekalender – 1. december

Relaterede artikler