august 14, 2022 00:28

Nye lager- og logistikterminaler opføres på Kalundborg Havn

Arkivfoto: Kalundborg Havn
Arkivfoto: Kalundborg Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Billede- Energistyrelsen
Tre selskaber er prækvalificeret til at byde på CCUS-puljen
BWS - HAG cruise (2)
Blue Water inviterer til kæmpe jubilæumsfest
Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj
Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj
Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Illustration Danske Rederier 2
Se videoen: Hvad er CO2-lagring og hvordan foregår det?

Kalundborg Havn udlejer mere end 27.000 kvadratmeter areal til Kalundborg Terminal, der er en del af den mangeårige samarbejdspartner Schultz Shipping Group.

Kalundborg Terminal har overtaget arealet fra 1. juni og er nu i gang med projektering og øvrige forberedelser til opførelsen af logistikterminal inklusiv to high-end lagre. Den første terminalbygning vil være på godt 2.000 kvadratmeter, og bygning nummer to vil være godt 1.800 kvadratmeter stor. Resten af det store område befæstes.

Lager og logistikterminalen skal blandt andet anvendes til alle former for supporterende aktiviteter, der er behov for i forbindelse med en containerhavn. Det drejer sig eksempelvis om mellemlager til gods, der indskibes/afskibes, samt håndtering af containere, som skal fyldes, tømmes og strippes.

”Det er en ekstra serviceydelse til containerterminalens kunder og brugere på Ny Vesthavn og dermed en understøttelse af den helhedsløsning, der er på vej i Kalundborg baseret på havneudvidelsen,” siger Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping Group.

Han tilføjer, at der ud over de to lagerhaller vil være arealer udenom, hvor der vil være mulighed for at oplagre projektlast m.v. Det lejede areal vil først og fremmest blive brugt til det, man kalder general cargo og projektlast og i mindre grad til bulkvarer, som fortsat primært vil blive håndteret i Sydhavnen. Dog vil der på Ny Vesthavn på baggrund af den store vanddybde være mulighed for at komplementere bulkskibe med op til 100.000 tons last som det eneste oplagte sted i Danmark, hvilket kan være en stor fordel afhængig af de globale handelsmønstre.

Ud over arealet på 27.000 kvadratmeter har Kalundborg Terminal option på et tilstødende areal på godt 15.400 kvadratmeter. Arbejdet med at klargøre arealet er allerede så småt undervejs, og det ventes at stå færdig i løbet af 2023 eller senest i 2024. Arealerne ligger placeret i den sydvestlige ende af Ny Vesthavn.

Kalundborg Havns direktør Bent Rasmussen siger i forbindelse med udlejningen og de planlagte kommende byggerier, at det er en forventelig og glædelig fortsættelse af udviklingen af Kalundborg Havns containeraktiviteter på Ny Vesthavn.

”Der har allerede det første år været forespørgsel på såvel lager- og pakkefaciliteter i tilknytning til containeraktiviteterne. Dette initiativ vil helt sikkert øge volumen af containere over havnen til alles glæde. I kombination med den snarlige etablering af de permanente told- og veterinærfaciliteter vil containerterminalen have alle forudsætninger for at vokse yderligere i de kommende år,” lyder det fra Bent Rasmussen.

”Jeg ønsker de nye aktører, som vi kender godt fra næsten 100 års virke på havnen hjertelig velkommen – nu også på Ny Vesthavn,” siger han.

Kalundborg Terminal Ny Vesthavn. Illustration Kalundborg Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Ocean Atlantic
Tilbageholdt - Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Arkivfoto Maersk 2
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Norwegian Viva i tørdokken på skibsværftet Fincantieri
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Express 2
Vild færgeoverfart - Lille dreng født ombord på Molslinjen

Relaterede artikler