september 25, 2023 17:39

Masser af penge i rejer – Ocean Prawns leverer stærkt regnskab

Kristian-Barslund-Jensen-og-Daniel-Barslund.-Foto-Kristoffer-Linus-Ocean-Prawns-768x576-1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Trods store udfordringer på grund af coronapandemien, så er det lykkedes danske Ocean Prawns at komme stærkt igennem 2021.

Den bornholmske rejekoncern Ocean Prawns har præsenteret et koncernresultat på 66 millioner kroner efter skat, hvilket er 11 millioner kroner bedre end i 2020. Koncernen har samtidig øget sin egenkapital til 740 millioner kroner.

I 2021 har særligt covid-19 givet logistiske udfordringer for koncernen, hvor ekstra travlhed i havnene, knaphed på containere og skærpede importrestriktioner på blandt andet fisk- og skaldyr i Kina, som er Ocean Prawns største marked, har spillet ind på regnskabet, men alligevel har den bornholmske koncern oplevet god efterspørgsel efter koldtvandsrejer og hellefisk, ligesom rejepriserne næsten er tilbage på niveauet før pandemien.

“Årets resultat kommer ikke som en overraskelse, men ligger på niveau med vores forventninger til året. Jeg glæder mig især over, at efterspørgslen på rejer og hellefisk igen er stigende, hvilket påvirker priserne positivt. Selvom Covid-19 har drillet hele vores virksomhedsportefølje på forskellig vis, har det på mange måder også gjort os skarpere. Vi har oplevet frustration, men også mere sparring mellem flere af virksomhederne, og jeg er meget stolt af den indsats, alle har leveret; både blandt vores egne medarbejdere ombord og på land og hos vores samarbejdspartnere,” lyder det fra fiskeskipper og medejer i Ocean Prawns, Kristian Barslund Jensen.

Den bornholmske koncern forventer fortsat et positivt resultat i 2022, men oplyser dog, at den generelle usikkerhed på verdensmarkedet og Ruslands krigsførelse i Ukraine gør det svært at spå om fremtiden.

The post Masser af penge i rejer – Ocean Prawns leverer stærkt regnskab first appeared on FiskerBladet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Slipway - FWD
Se billederne: Scandlines’ nye færge nærmer sig stabelafløbning
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler