september 25, 2023 17:30

Her er Stena Lines nyeste tilføjelse til Østersøen

Velkommen til Stena Ebba, den nyeste tilføjelse til Stena Line's Baltic Sea E- Flexers. Foto: Stena Line
Velkommen til Stena Ebba, den nyeste tilføjelse til Stena Line's Baltic Sea E- Flexers. Foto: Stena Line

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Stena Line introducerer sin anden store E-Flexer i Østersøudvidelsen, Stena Ebba, der skal sejle fra Karlskrona i Sverige til Gdansk i Polen sammen med søsterskibet Stena Estelle.

Stena Line præsenterer nu det andet af de to store skibe i E-Flexer-klassen, der skal indsættes på ruten Karlskrona-Gdansk. I december 2022 vil det helt nye Stena Ebba nemlig slutte sig til sin søster Stena Estelle, som fra august vil forbinde Sydsverige og Polen.

Tvillingefærgerne er de to største af Stena Lines E-Flexer-klasse og har en øget kapacitet på 50 procent flere kahytter, 30 procent flere passagerer og 15 procent mere fragt i forhold til eksisterende E-Flexer-fartøjer.

“Den sydlige Østersø er en vigtig region for Stena Line, og vores rute Karlskrona-Gdynia er en rygrad i vores ambitioner om at vokse og ekspandere yderligere. Stena Ebba vil sammen med tvillingeskibet Stena Estelle sætte nye standarder for fleksibilitet, service og kundetilfredshed. De er de største skibe i vores succesfulde E-Flexer-flåde, og vi er stolte og glade for snart at have Stena Ebba og Stena Estelle til at forbinde nogle af de mest dynamiske markeder i Europa,” siger administrerende direktør for Stena Line, Niclas Mårtensson.

Med en længde på 240 meter er Stena Ebba og Stena Estelle 36 meter længere end Stena Edda, Stena Embla og Stena Estrid, de tre andre E-Flexere, der drives af Stena Line. De to nye E-Flexere har begge en kapacitet på 3.600 lademeter og plads til 1.200 passagerer, og de er fremragende udstyret til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter transport af gods og passagerer mellem Polen og Sverige. Som alle E-Flexers har Stena Ebba og Stena Estelle et optimeret design af skrog, propeller og ror for at opnå maksimal effektivitet, samtidig med at de kan tilpasses til et alternativt brændstofsystem i fremtiden.

Med de to store E-Flexere fortsætter Stena Line sin ekspansion i Østersøen, som i de seneste år har medført indsættelsen af de forlængede skibe Stena Scandica og Stena Baltica på ruten Nynäshamn- Ventspils samt åbningen af den nye forbindelse til Finland, Nynäshamn-Hanko.

Fakta om Stena Ebba:

  • Søsterfartøj til Stena Estelle
  • Skal indsættes på Karlskrona-Gdynia i december 2022
  • Længde: 240 meter
  • Dybgang: 6,4 meter
  • Bredde: 28 meter
  • Kapacitet: 3.600 lm, 1.200 passagerer, 263 kahytter.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Slipway - FWD
Se billederne: Scandlines’ nye færge nærmer sig stabelafløbning
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler