september 25, 2023 15:17

Fremtidens søfolk forlader Esbjerg

Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde
Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Mange af de, der får en karriere i Det Blå Danmark, har sejlet med Georg Stage. Nu har skoleskibet netop forladt Esbjerg for at drage ud på årets togt.

Skoleskibet Georg Stage hører egentlig hjemme i København, men lørdag sejlede skibet alligevel ud fra Esbjerg for at påbegynde sit togt. Her har det ligget siden Tall Ships Race i begyndelsen af juli. Den mellemliggende tid har eleverne brugt på kurser i søsikkerhed og brandbekæmpelse, så de nu sikkert kan drage ud på havet.

Det fortæller Stiftelsen Georg Stages Minde i en pressemeddelelse.

Målet for togtet er i første omgang Aalborg, men senere vil eleverne også besøge blandt andet Spanien, Frankrig, Norge og Tyskland, men uanset destinationen er målet altid at sikre, at Det Blå Danmark har motiveret og veluddannet arbejdskraft.

Efter afsejlingen vil eleverne skulle lære skibet og sejlene ordentligt at kende, hvorefter man så sejler til Aalborg for at være en del Tall Ships race 4. til 7. august. Dernæst går turen til Stornoway, Galway, Bilbao, Brest, Oslo, Holbæk, Lübeck, Ungdomsøen og så hjem til København.

Om bord er 63 unge mennesker mellem 18 og 22 år, som har ønsket en karriere til søs. Når de er færdige, bliver de ubefarne skibsassistenter (matroser) og kan derefter søge hyre eller videre maritim uddannelse. Tallene viser, at 99,9 procent af dem er i arbejde eller under uddannelse 1½ år efter.

Uddannelsen er en af mange uddannelser, som fører unge ind i Det Blå Danmark. Og der er brug for dem. Vindmølleindustrien og anden grøn teknologi kræver arbejdskraft, og erhvervet skriger på motiverede unge. Georg Stage sejler på fuld kraft og gør, hvad søfartsskolen om bord kan klare, men kan ikke tilnærmelsesvist håndtere efterspørgslen efter unge søfolk. Men nu starter turen for 63 forventningsfulde unge kommende matroser, og kursen er sat mod Aalborg.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Slipway - FWD
Se billederne: Scandlines’ nye færge nærmer sig stabelafløbning
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler