december 5, 2022 15:37

Fremtidens søfolk forlader Esbjerg

Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde
Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

4_December
Den maritime julekalender – 4. december
Syltfærgen på værft i Esbjerg
Skønne billeder: Syltfærgen i større overhaling i Esbjerg
5_December
Den maritime julekalender – 5. december
dji_0186
Østjysk virksomhed overtager nordjysk containerterminal fra RAL
Fiskekasser-paa-Thyboroen-Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen – Sag om fiskekasser trækker ud

Mange af de, der får en karriere i Det Blå Danmark, har sejlet med Georg Stage. Nu har skoleskibet netop forladt Esbjerg for at drage ud på årets togt.

Skoleskibet Georg Stage hører egentlig hjemme i København, men lørdag sejlede skibet alligevel ud fra Esbjerg for at påbegynde sit togt. Her har det ligget siden Tall Ships Race i begyndelsen af juli. Den mellemliggende tid har eleverne brugt på kurser i søsikkerhed og brandbekæmpelse, så de nu sikkert kan drage ud på havet.

Det fortæller Stiftelsen Georg Stages Minde i en pressemeddelelse.

Målet for togtet er i første omgang Aalborg, men senere vil eleverne også besøge blandt andet Spanien, Frankrig, Norge og Tyskland, men uanset destinationen er målet altid at sikre, at Det Blå Danmark har motiveret og veluddannet arbejdskraft.

Efter afsejlingen vil eleverne skulle lære skibet og sejlene ordentligt at kende, hvorefter man så sejler til Aalborg for at være en del Tall Ships race 4. til 7. august. Dernæst går turen til Stornoway, Galway, Bilbao, Brest, Oslo, Holbæk, Lübeck, Ungdomsøen og så hjem til København.

Om bord er 63 unge mennesker mellem 18 og 22 år, som har ønsket en karriere til søs. Når de er færdige, bliver de ubefarne skibsassistenter (matroser) og kan derefter søge hyre eller videre maritim uddannelse. Tallene viser, at 99,9 procent af dem er i arbejde eller under uddannelse 1½ år efter.

Uddannelsen er en af mange uddannelser, som fører unge ind i Det Blå Danmark. Og der er brug for dem. Vindmølleindustrien og anden grøn teknologi kræver arbejdskraft, og erhvervet skriger på motiverede unge. Georg Stage sejler på fuld kraft og gør, hvad søfartsskolen om bord kan klare, men kan ikke tilnærmelsesvist håndtere efterspørgslen efter unge søfolk. Men nu starter turen for 63 forventningsfulde unge kommende matroser, og kursen er sat mod Aalborg.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Hajkutteren-Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
Foto Salvamento Marítimo Twitter
Utroligt fund - Migranter fundet siddende på skibsror på olietanker
Carnival Valor
Uhyggelig video: Krydstogtpassager overlever 15 timer i Den Mexicanske Golf
Arkivfoto Stefan Holmager Larsen 2
Søofficer for retten - Kyssede kadetaspiranter på militært skoleskib
1_December
Den maritime julekalender – 1. december

Relaterede artikler