august 13, 2022 18:35

Dyr forsinkelse – Danmarks afhængighed af europæisk gas forlænges

Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj
Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj
Billede- Energistyrelsen
Tre selskaber er prækvalificeret til at byde på CCUS-puljen
Prinsesse Isabella
Efterspørger tilskud - Energipriser presser østjysk færgerederi
Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
BWS - HAG cruise (2)
Blue Water inviterer til kæmpe jubilæumsfest

Genopbygningen af Tyra forsinkes fra juni 2023 til vinteren 2023-2024. Det oplyser TotalEnergies. Danmark har dog fortsat mulighed for at importere gas fra Tyskland og får med idriftsættelsen af Baltic Pipe også mulighed for at importere gas fra Norge.

TotalEnergies har i dag meddelt, at genopbygningen af Tyra forsinkes fra juni 2023 til vinteren 2023-2024. Forsinkelsen betyder, at Danmarks afhængighed af gas fra det europæiske marked forlænges.

Energistyrelsen har løbende været i dialog med TotalEnergies om genopbygningen af Tyra for at sikre, at genopbygningen foregår så effektivt som muligt.

”Forsinkelsen af genopbygningen af Tyra vil desværre forlænge vores afhængighed af gas fra det europæiske marked. Derfor har vi også været i løbende dialog med TotalEnergies for at sikre, at hver sten er blevet vendt i forbindelse med genopbygningen af Tyra. På nuværende tidspunkt ser vi stadig et europæisk gasmarked, der fungerer og en stigende lagerfyldning i Danmark. Forsinkelsen ændrer ikke på forsyningssituationen her og nu. Så længe det europæiske gasmarked fungerer, forventer vi at kunne forsyne danskerne og de danske virksomheder med gas, men forsinkelsen betyder, at vi i en periode vil være mere udsatte i tilfælde af reduktioner i gasforsyningen fra Tyskland,” siger vicedirektør i Energistyrelsen, Martin Hansen.

De danske gaslagre er cirka 85 procent fyldte, og Danmark lever således allerede nu op til EU’s målsætning om 80 procent lagerfyldning per 1. november 2022. Samtidig forventes den danske produktion af biogas at stige over de kommende år til en andel på cirka 75 procent af det samlede gasforbrug i Danmark i 2030.

Forsinkelsen medfører ikke en ændring af det nuværende beredskabsniveau. Energistyrelsen har en nødforsyningsplan klar, hvis der opstår en nødsituation i gasforsyningen, hvor markedet ikke fungerer, og der kommer gasmangel. Planen omfatter blandt andet, at 47 store gasforbrugende virksomheder i yderste konsekvens kan få afbrudt deres gasleverancer helt eller delvist i en periode for at sikre gas til opvarmning af boliger.

”Vi ved, at rigtig mange af virksomhederne er klar med alternativer til gas, og vi fortsætter ufortrødent vores dialog med virksomhederne om at finde løsninger. Vi mangler ikke gas i øjeblikket, og der er meget gas på lager. Men i tilfælde af et stop for russisk gas til Europa forventer vi, at der opstår gasmangel i flere lande i Europa til vinter. I Danmark står vi bedre end de fleste lande, fordi vi har meget grøn energi, men krisen kan også ramme os,” siger Martin Hansen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. hvorfor har myndighederne givet TOTAL lov til at stoppe produktion på Tyrafeltet, før der var etableret et andet gasfelt?

    er lovligt i forhold til kontrakten?
    hvem har godkendt at staten går glip af skatteindtægter…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Containers lost in Pacific
Fragtskib synker efter kollision med Maersk-chartret containerskib
Ocean Atlantic
Tilbageholdt - Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Arkivfoto Maersk 2
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Norwegian Viva i tørdokken på skibsværftet Fincantieri
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Express 2
Vild færgeoverfart - Lille dreng født ombord på Molslinjen

Relaterede artikler