september 28, 2022 05:15

Trods tilbagegang – Positive optag på Martecs uddannelser

Foto: MARTEC
Foto: MARTEC

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

På trods af et generelt faldende tal i ansøgere til de videregående uddannelser over hele landet, viser tallet af ansøgere på Martec, at interessen for en maritim uddannelse, på land eller til vands, heldigvis er stabil i Nordjylland.

Når de nye studerende møder ind på Martec i Frederikshavn, Aalborg og Thisted, mandag den 15. august, er det hele 103 studerende som tager plads på skolebænken. Det er kun et lille fald fra 2021 hvor 107 studerende startede på Martec.

”Alle havde forventet et dyk efter 2020 og 2021, hvor rekordmange studerende søgte optag. Så vi er meget positive over, at vi kommer ud med dette optag, og at så mange har valgt en uddannelse inden for det maritime,” fortæller Pia Ankerstjerne, direktør på Martec.

Ti af disse 103 nye studerende starter på maskinmesteruddannelsen på Martecs nye afdeling i Thisted. Med Thisteds store opland, opbakningen fra erhvervet, grundlaget for studerende fra ungdomsuddannelser som HTX, EUC og EUX på EUCNordvest, gymnasiet, osv. var det med en vis spænding, at rekrutteringsarbejdet gik i gang.

”Vi var godt nok noget spændte på, hvordan det ville gå, og vi har ikke ville satse på et bestemt antal. Et optag på 10 er et godt optag når det er første gang uddannelsen udbydes. Vi er tilfredse,” siger Pia Ankerstjerne.

Gennem foråret er der gjort meget for at gøre opmærksom på, ikke kun den nye uddannelsesstation i Thisted, men alle Martecs videregående uddannelser. Undervisere, vejledere og studerende besøger skoler rundt omkring i landet, for at sprede ordet om disse ofte oversete uddannelser.

Flere gange om året inviterer Martec desuden interesserede indenfor til Åbent Hus på uddannelserne. Her nyder de godt af et fantastisk samarbejde med lokale virksomheder, både i Aalborg, Frederikshavn og nu også i Thisted, som med glæde kommer og fortæller deres historier. Der er nemlig ikke overflod af dimittender fra de maritime uddannelser.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med virksomhederne i lokalsamfundet. De har også en interesse i at kunne få medarbejdere senere hen, så de er gode til at promovere vores uddannelser, fortælle hvad man kan med dem og stille praktikpladser til rådighed,” fortæller Pia Ankerstjerne.

Til optagelse i 2023 arbejder Martec på endnu en ny maritim uddannelse som Skibsingeniør. Ifølge Pia Ankerstjerne er det, på trods af en tid med nedadgående ansøgertal, en meget vigtig uddannelse.

”Det Blå Danmark står på en brændende platform. Der mangler i den grad maritime skibsingeniører, så det er bydende nødvendigt, at der bliver uddannet flere. I dag bliver der uddannet nogen på basis af en maskiningeniøruddannelse på DTU, men vi håber at få flere igennem, når vi får uddannelsen hos os,” slutter Pia Ankerstjerne.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler