november 29, 2023 15:37

Mercy Ships påbegynder lokal sundhedstræning i Afrika

Global Mercy. Foto: Mercy Ships
Global Mercy. Foto: Mercy Ships

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Arkivfoto Unsplash
Arbejdsretten frikender Danske Rederier for overenskomst­brud
Foto Royal Arctic Line
Ny sejlplan giver Royal Arctic Line muligheder udenom Danmark
F1016CE6-0B8C-4D1D-A30F-3DCA1D6DC162
Fragtskib sunket i Middelhavet: 13 besætningsmedlemmer savnet
Inspektionskibet Hvidbjørnen ved Norge under øvelsen Flotex Silver
Dansk inspektionsskib deltager i norsk flådeøvelse
Lærke Kløvedal
Sømærke - samtale med forfatter Lærke Kløvedal

For godt en måned siden ankom skibet Global Mercy til Dakar i Senegal. På hospitalsskibet skal mere end 260 senegalesiske sundhedsfagfolk modtage træning om bord, der ruster dem til at kunne styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika.

Global Mercy er ankommet til Senegal i Dakar, hvor det som verdens største civile hospitalsskib er på sin første afrikanske mission, og midt i fejringen af dette er træningen af besætningen allerede i gang. I løbet af juni vil mere end 300 senegalesiske sundhedsfagfolk modtage træning om bord på dette splinternye hospitalsskib gennem en række kurser, der ruster dem til at kunne styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika. Kurserne er de første af mange træningssessioner, der påvirker leveringen af sikker kirurgisk pleje.

Mercy Ships tilbyder gratis og livsforvandlende sundhedsydelser til mennesker i lande, der ikke selv har ressourcerne til det – og dette er netop tilfældet i Senegal, hvor man har færre end syv læger til at behandle 100.000 menensker. Mercy Ships arbejder desuden langsigtet med at opbygge de lokale ressourcer og sundhedskapaciteten i de nationer, som de besøger, og derfor har Global Mercy målet om at træne mere end 300 senegalesiske sundhedsfagfolk.

I Mercy Ships er der stor glæde over, at Global Mercy endelig er i gang med arbejdet.

”Efter mange års planlægning, forberedelse og partnerskab er Global Mercy nu officielt en del af Mercy Ships flåde, hvilket fordobler mulighederne for at bringe håb og helbredelse i form af sikre og gratis operationer og derved forandre liv. Vi sigter mod at udbyde omkring 5.000 træningstimer under dette første besøg af Global Mercy, og vi ser frem til at vende tilbage til Dakar i 2023, hvor vi vil fortsætte vores støtte og se den kirurgiske kapacitet styrket,” siger administrerende direktør for Mercy Ships Gert Van de Weerdhof.

Præsidenten for Senegal Macky Sall deltog i indvielsen af Global Mercy i Senegal, hvor han forpligtede sig til at fremskynde adgangen til kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje for Afrikas nationer. Repræsentanter fra Cameroun, Comorerne, Congo Brazzaville, Gambia, Guinea-Bissau og Senegal var samlet om bord på Global Mercy for at godkende en strategisk køreplan for at forbedre kirurgisk pleje i afrikanske nationer i 2030, da det anslås, at 93 procent af Det Subsahariske Afrika mangler adgang til sikker og rettidig kirurgisk behandling.

”Det er et stort skridt, at Senegals Præsident og flere afrikanske ledere selv har anerkendt vigtigheden i, at man fokuserer på at få flere og bedre uddannet sundhedspersonale. Det er historisk, at de selv leder oprustningen af sundhedsvæsenets kapacitet, da det gør det langt mere troværdigt og bæredygtigt, når budskabetkommer fra dem. I Mercy Ships kan vi hjælpe og bidrage, hvilket vi glædeligt gør, men målet for os og de afrikanske ledere er, at nationerne på sigt selv kan behandle deres befolkning, et mål vi nu arbejder sammen for,” siger generalsekretær hos Mercy Ships Danmark, Vibeke Hauge Førrisdahl.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

PR24 slipway - forward
Se videoen: Her søsættes Scandlines' nye emissionsfri færge
F1016CE6-0B8C-4D1D-A30F-3DCA1D6DC162
Fragtskib sunket i Middelhavet: 13 besætningsmedlemmer savnet
Arkivfoto Unsplash
Arbejdsretten frikender Danske Rederier for overenskomst­brud
Læsøfærgen kan ikke komme frem for is
Hård blæst og lav vandstand aflyser færger landet over
Foto Femern AS
Spændende video: Tusinder af ton sejles til tunnelfabrikken

Relaterede artikler