september 29, 2022 06:13

Undersøgelse af chikane og mobning på danske skibe sat i søen

Skibsfart Shipping
Foto: Shaah Shahidh / Unsplash

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret Twitter
Afviser uheld med skibsanker - Lækager forårsaget af sprængninger
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
Foto Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 Facebook 5
Flotte billeder: Minerydning Danmark på NATO-øvelse i Portugal

Ganske som erhvervsminister Simon Kollerup bebudede før sommerferien ramte Danmark, så er Søfartsstyrelsen nu gået i gang med en undersøgelse, der skal se nærmere på chikane og mobning ombord på danskflagede skibe.

Erhvervsministeren har bedt om en ekstern undersøgelse af arbejdsforholdene til søs på skibe, der sejler under danske flag. Det skal nemlig være sikkert og trygt at arbejde som søfarende på et dansk skib. Det indebærer også, at der ikke skal forekomme nogen form for chikane og mobning.

Nylige historier i medierne fra flere ansatte hos Mærsk indikerer dog, at der nogle steder er udfordringer med arbejdsforholdene. Ifølge svenske undersøgelser udsættes især kvindelige ansatte på havet for mobning, seksuel chikane eller anden form for uønsket opmærksomhed.

Både den svenske undersøgelse og udtalelser fra Mærsk indikerer, at der kan være et mørketal også på danske skibe.

På den baggrund har erhvervsministeren derfor bedt Søfartsstyrelsen, om at gennemføre en undersøgelse af omfanget af chikane og mobning blandt søfarende på danske skibe.

“Mobning og seksuel chikane på enhver arbejdsplads – herunder danske skibe – er helt uacceptabelt. De historier, som har været fremme for nylig, er helt forfærdelige og har gjort et stort indtryk på mig. Derfor beder jeg nu om en undersøgelse, som skal belyse, hvor udbredt chikane og mobning er på danske skibe i dag. Vi kan ikke leve med, at kvinder og mænd ansat i danske virksomheder, skal være udsat for krænkende opførsel, når de går på arbejde, hvad enten det er til lands eller vands,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

I undersøgelsen kan chikane og mobning omfatte blandt andet seksuel chikane, racisme, diskrimination af religion, kulturel baggrund, seksuel orientering. Undersøgelsen skal belyse omfanget af chikane og mobning i den samlede danske handelsflåde.

Der nedsættes en følgegruppe, som løbende vil blive involveret, og som består af repræsentanter fra følgende organisationer Danske Rederier, Metal Maritime, Maskinmesterenes Forening, 3F Sømændene, Lederne Søfart, KL, FOA, Færgesekretariatet og Småøernes Færgeselskab.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler