september 28, 2022 04:35

Bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn

Foto: Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Juli 2022 er den bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn målt på antallet af personbiler og passagerer.

De seneste års coronarestriktioner og nedlukninger har sat deres præg på trafikken gennem havnen i Hirtshals. Men juli måned satte rekord og er – mål på antallet af personbiler og passagerer – den bedst nogensinde for den nordjyske havn.

Med knap 630.000 passagerer til og fra Norge, Island og Færøerne alene i juli er antallet nemlig syv procent højere end i juli 2019, som er den senest sammenlignelige måned uden coronarestriktioner. Samtidig passerede over 190.000 personbiler igennem havnen i juli, hvilket er 12 procent mere end juli 2019.

Hos Hirtshals Havn glæder man sig meget over den positive udvikling, hvor begge kurver kun bevæger sig i én retning – opad.

“Det er voldsomme stigninger, vi har oplevet i juli, som blev den bedste nogensinde. Vi er utroligt glade for at kunne konstatere en så solid fremgang i både passagerer og personbiler. Det er tydeligt, at vi nu for alvor er på den anden side af coronapandemien. At vi har kunnet lykkedes med at få så mange passagerer og personbiler igennem havnen skyldes i høj grad en fantastisk indsats fra rederierne, som har formået at håndtere de mange tusinde passagerer uden problemer,” siger administrerende direktør for Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Første halvår af 2022 ser ligeledes fornuftigt ud. Selv med coronanedlukning i de første par måneder af året ligger antallet af passagerer 19 procent højere end hele 2021, mens antallet af personbiler i første halvår af 2022 allerede ligger på niveau med hele 2021, som naturligvis var ekstraordinært påvirket af corona.

“Her i starten af andet halvår har vi stort set nået målsætningen for årets syv første måneder for antal af passagerer, selvfølgelig hjulpet godt på vej af en helt fantastisk juli. Vi forventer på ingen måde, at efteråret bliver lige så overvældende, men vi er allerede nu rigtig godt med i forhold til det forventede,” forklarer Per Holm Nørgaard.

Samtidig er værdien af fisk steget 52 procent de første syv måneder af 2022 sammenlignet med de første syv måneder af 2021. Antallet af lastbiler er dog faldet med 2 procent de første syv måneder af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes, at de såkaldte lanemeter på færgerne fyldes med personbiler, hvilket giver mindre plads til lastbiler, der så er nødsaget til at finde andre korridorer.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler