september 29, 2022 05:44

Se videoen: Verdens største vindmøllepark er nu i fuld drift

Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret Twitter
Afviser uheld med skibsanker - Lækager forårsaget af sprængninger
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
Foto Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 Facebook 5
Flotte billeder: Minerydning Danmark på NATO-øvelse i Portugal

Med sine 165 vindmøller og kapacitet på 1,3 GW er Hornsea 2 verdens største installerede havvindmøllepark – og nu er den i fuld drift.

Verdens største installerede havvindmøllepark, Hornsea 2, nu er fuldt idriftsat. Den 1,3 GW store havvindmøllepark ligger 89 km ud for kysten ved Yorkshire i det nordøstlige England og består af 165 vindmøller, som kan forsyne mere end 1,4 millioner britiske husstande med billig og sikker grøn strøm.

Havvindmølleparken ligger side om side med naboprojektet Hornsea 1, og tilsammen kan de to vindmølleparker forsyne 2,5 millioner husstande med strøm. De yder dermed et væsentligt bidrag til den britiske regerings ambition om at idriftsætte 50 GW havvind inden 2030.

Hornsea-området, som er et havvindområde i Nordsøen på mere end 2.000 kvadratkilometer, skal også huse havvindmølleparken Hornsea 3. Projektet på 2,8 GW bliver efterfølgeren til Hornsea 2, efter at det tidligere på året fik tildelt en differencekontrakt fra den britiske regering.

Hornsea 2 har spillet en central rolle i den igangværende udvikling af en større, bæredygtig og konkurrencedygtig forsyningskæde i Storbritannien, som skal understøtte den næste fase i landets succeshistorie inden for havvind. Alene de seneste fem år har Ørsted indgået store kontrakter med næsten 200 britiske leverandører. Til dato har Ørsted investeret GBP 4,5 milliarder i den britiske forsyningskæde og forventer at investere yderligere GBP 8,6 milliarder i forsyningskæden de næste ti år.

Ørsted råder nu over 13 idriftsatte havvindmølleparker i Storbritannien, som tilsammen leverer 6,2 GW grøn strøm, hvilket er nok til at forsyne mere end 7 millioner britiske husstande med strøm. Hornsea 2 yder et markant bidrag til Ørsteds globale ambition om at installere 30 GW havvind inden 2030. Ørsted har for nuværende ca. 8,9 GW havvind i drift, ca. 2,2 GW under opførelse og yderligere cirka 11 GW tildelt kapacitet under udvikling, herunder Hornsea 3.

For lidt over et år siden kunne Ørsted meddele, at selskabet havde installeret vindmølle nummer 1.000 i britisk farvand, og at man udvidede flåden med et nyt topmoderne servicefartøj, Wind of Hope.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler