september 28, 2022 04:03

Maersk etablerer første lav-emissions lager i Danmark

Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

A.P. Møller – Maersk har annonceret etableringen af koncernens første lav-emissions lager, som realiseres i partnerskab med Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension.

Den danske rederi- og logistikkoncern A.P. Møller – Maersk vil etablere deres første lav-emissions lager i Danmark. Det oplyser de i en pressemeddelelse sammen med Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension.

”Vi er stolte over at kunne offentliggøre vores første lav-emissions lager i Danmark. Mange af vores kunder har behov for langsigtede partnere, som kan levere logistikløsninger, der kan nedbringe kundernes klimaaftryk. Vores kommende Taulov facilitet får en strategisk placering i et centralt europæisk knudepunkt med havn, motorvej og jernbane, og lageret bliver et nøgle asset i forhold til at skabe en optimeret og fleksibel supply chain for vores kunder,” siger Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Maersk, Birna Odefors.

Det klimaneutrale lager opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard, hvor lageret bliver et lav-emissions lager i driftsfasen i overensstemmelse med Maersks ambitiøse klimamål for dekarbonisering af driften i 2040.

Koncernens emissionsmål indebærer, at udledningen fra deres globale værdikæde inden for kølelogistik skal nedbringes med 90 procent inden 2030.

”Tendensen i markedet og hos vores kunder er, at de i stigende grad efterspørger logistikløsninger, der kan sikre lagerkapacitet, omkostningssikkerhed, synlig placering, fleksibilitet og hurtig adgang til markedet samt nedbringelse af klimaaftrykket. Dette betyder også, at mange af vores kunder efterspørger et partnerskab, der kan tilføre langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger, og ikke kun løsninger, der løser det kortsigtede behov for sikre forsyningskæder, som følge af eksempelvis covid-19,” siger Birna Odefors.

Det nyopførte lager på 40.000 kvadratmeter – med en option på yderligere 40.000 kvadratmeter – får en placering med eksponering direkte til motorvejsnettet og vil dermed blive et vigtigt knudepunkt i Maersks’ stærke tilstedeværelse i det nord-europæiske marked med stigende efterspørgsel.

Lageret finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension, og byggeriet opføres efter Maersks specifikationer og design. Der er indgået en 12-årig lejeaftale med mulighed for udvidelse og forlængelse.

Lageret på de første 40.000 kvadratmeter tages efter planen i brug i 2024.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler